fbpx
Uutiset

Kaupunkimaraton suuntaa rantareitille

Hämeenlinnan juoksukesän huipennus, Tarmon järjestämä Kaupunkimaraton on jälleen edessä lauantaina. Tänä vuonna maraton suuntaa ensimmäistä kertaa Vanajaveden itäpuolelle, Aulangon rantareitille.

Maraton ja puolimaraton kiertävät nyt Vanajaveden rantoja Hämeenlinnan Luonto ja vesi -teemavuoden mukaisesti. Kilpailunjohtaja Markku Laihon mukaan ainakin maisemat ovat kohentuneet tämänvuotiseen tapahtumaan.

– On tullut toivomuksia, että olisi maisemallinen reitti. Kaikki eivät pitäneet siitä, kun reitti meni ennen (Mäkelän) teollisuusalueen läpi. Nyt kokeillaan tällaista, Laiho kertoo.

Kokonaan järven länsipuolelle sijoittuva kymmenen kilometrin reitti puolestaan on suurin piirtein samanlainen kuin ennenkin, mutta rantaosuuksia on enemmän.

Reitin lisäksi uutta 31. Kaupunkimaratonilla on tulospalvelu (Ultimate Sport Service), joka tarjoaa liveseurannan internetissä.

Osanottajamäärä jää tämän kesän kisaruuhkassa reilusti huippuvuosista. Tapahtumaan odotetaan yhteensä vähän yli kuuttasataa juoksijaa. Viime vuoden Sibelius-juhlamaraton houkutteli noin tuhat urheilijaa.

– Kovempia aikoja juoksevien määrä on hiipunut. He lähtevät nykyään enemmän ulkomaille kilpailemaan, Laiho arvelee.

Laiho odottaa voittoaikojen olevan maratonilla vähän alle kolmen tunnin ja puolikkaalla tunnin ja 15 minuuttia. Kymppi lähtee liikkeelle kello 14.40 ja päämatkat kello 15, joten Kaupunkimaraton huipentuu Kaurialan stadionilla maratonin maaliintulojen myötä noin iltakuudelta.

Viime vuosien tapaan puolimaraton on tapahtuman suosituin matka: 21 kilometrin taipaleelle lähtee ainakin 300 juoksijaa, 10 kilometrille alle puolet siitä ja täydelle maratonille vain satakunta. Jälki-ilmoittautumisaikaa on kuitenkin vielä sunnuntaihin kello 13 asti.

Puolimaratonin suosikkeihin kuuluu miehissä vantaalaisen Kenttäurheilijat-58:n Jukka Salo ja naisissa Lontoon olympialaisten kävelyssä kilpaillut Anne Halkivaha. Maratonilla Elina Junnila on taas mukana puolustamassa voittoaan.

Järjestäjillä isoin työ on jälleen ollut liikennejärjestelyissä. Uutta reittiä on mittailtu toukokuun alusta, mutta keskustan läheiset tienylitykset varsinkin Kaurialassa ovat tuoneet haasteita viranomaisyhteistyössä, kun liikenteenohjausta on suunniteltu.

– Lähdön jälkeen tulee olemaan ruuhkaa ainakin Turuntien ja Eureninkadun risteyksessä. Autoilijat joutuvat vähän odottelemaan, Laiho varoittaa. HäSa

Asiasanat

Menot