Uutiset

Kaupunkipuisto viettää synttäriä kansanjuhlana

Kansallinen kaupunkipuiston 10-vuotisjuhlaa ja samalla laivarannan puiston avajaisia vietetään kansanjuhlana 20. toukokuuta. Vanajavesikeskus kertoo ja vastaa juhlassa kysymyksiin vesistön suojelusta.

Yleisöllä on jo kello 16 tilaisuus tutustua Niittykatu 1:n pihalla talon remonttiin kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin opastuksella. Niittykatu 1:n elämästä ennen kertoo ja vastaa kysymyksiin Kaija Hillebrandt, joka on asunut talossa.

Kansanjuhla ja uudistetun puiston avaus alkaa laivarannassa kello 17 ja jatkuu tunnin kuluttua Panssarisoittokunnan konsertilla Linnanpuistossa.

Kaupunki ja Hämeen liitto tarjoavat Laivarannassa lohisoppaa puheitten ja musiikin lomassa.


Vanajaveden tulvat 50-luvulla

Vanajavesikeskus kertoo laivarannan kansanjuhlassa, millaisia kunnostussuunnitelmia keskus tänä vuonna toteuttaa Vanajaveden vesistössä.

Paikalla on monenlaisia asiantuntijoita kertomassa muun muassa, mitä rannoille saa tehdä ja millaisia lupia tarvitaan erilaisiin kunnostustoimiin. Elokuvaesityksissä nähdään, millaiselta Vanajaveden tulvat näyttivät 1950-luvulla.

Yleisöltä Vanajavesikeskus ottaa vastaan ehdotuksia vesistön kunnostuksesta. Yleisöltä Pyydetään myös lupauksia toimia vesistön hyväksi sekä kysytään, missä vesistön järvissä kannattaa uida.


Piknikille Linnanpuistoon

Panssarisoittokunnan konsertti alkaa Linnanpuistossa kello 18. Konserttiin puiston nurmikolle voi ottaa mukaan iloisen mielen ja piknik-eväät.

Hopealinja aloittaa samana päivänä kesän risteilykauden. Juhlapäivän iltana se järjestää K18-nuorisoristeilyn, jonka esiintyjinä ovat dj:t Senseless on the Sea.

Juhlapäivän aloittaa Hämeen linnassa ensimmäisen kansallisen kaupunkipuiston 10-vuotisjuhlaseminaari kutsuvieraille.

Osanottajat ovat kaupungeista, jotka ovat toteuttaneet kansallisen kaupunkipuiston tai jotka suunnittelevat sitä. (HäSa)

Päivän lehti

21.1.2020