Uutiset

Kaupunkipuiston rantojen kunto paranee taas ensi kesänä.

Vanajaveden rantavesissä Hämeenlinnan keskustan molemmin puolin vedestä tunkee ylös jos jonkinlaista kasvia. Paikoitellen rannat alkavat olla jo melko sankan kasvuston vallassa.

Rannoilla villeinä rehottavat kaislat ja muut kasvit ovat puhuttaneet Hämeen Sanomien verkkokeskusteluissa, jossa epäillään jo kaupungin lopettaneen niitot säästösyistä.

Eikö rantoja enää lainkaan niitetä, Hämeenlinnan luonnonhoitopäällikkö Kaarina Aulin ?

– Kyllä niitä niitetään ihan saman ohjelman mukaan kuin edellisinäkin vuosina.

Viime ja tänä kesänä kaupunki on niittänyt lähinnä liitoskuntien rantoja. Kasvit ovat saaneet lähteä Lammin Harasjärveltä ja Teuronjärveltä, Tuuloksen Suolijärven keskiosista, Hauholla Alvettulanjoelta ja Eteläisten kylänrannan kohdalta sekä Hämeenlinnasta Katuman venerantojen ja Kahiliston kohdilta.

Niittopuuhat ajoittuivat tänä vuonna elokuun kahdelle ensimmäiselle viikolle. Tarkka ajankohta riippuu aina niittäjien kiireistä, sillä kaupungilla ei ole omaa niittokalustoa.

Ensi vuonna painopisteenä ovat kantakaupungin rannat pääterveysasemalta Aulangon tekosaarille asti.

– Kaupunkipuiston rantoja on niitetty viimeksi kaksi kesää sitten. Sen jälkeen tuli kuntaliitos ja painopisteeksi tulivat liitoskuntien vesistöt, kaupungin metsätalousteknikko Seppo Suoranta kertoo.

Suorannan mukaan ensi kesän ohjelmassa keskustan rannat ovat etusijalla.

– Ne tehdään varmasti, muita paikkoja katsotaan sitten mahdollisuuksien mukaan, Suoranta sanoo. (HäSa)