Uutiset

Kaurialan kaavarunkoa vasta kilpailutetaan

Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma sanoo olevansa erittäin harmissaan ja vähän enemmänkin siitä, että Kaurialan kaavarungon teko on keskeytynyt.

– Pöyry on sitä tehnyt, mutta juuri eilen (sunnuntaina) sain tiedon, että työ on keskeytetty, koska kaupunki haluaa kilpailuttaa työn.

Ritaluoma muistuttaa, että aika on rahaa.

– Nyt Pöyryllä on jo laaja aineisto ja kaupunki vie homman lähtöpisteeseen. Aineisto menee hukkaan. Aikataulu ja koko hanke venyy.

Tällä viikolla kilpailutetaan

Kaurialan kaavarungon tekoa ei ole vielä aloitettukaan, näin sanoo tilaajajohtaja Päivi Saloranta.

– Siitä on ollut liikkeellä virheellistä tietoa. Ei työtä ole edes aloitettu. Ehkä Ritaluomallakin on hieman väärä käsitys työn laajuudesta. Sehän on vain ideatason luonnos siitä, mitä alue voisi olla.

Saloranta lupaa, että kaavarunko pannaan kilpailutukseen jo tällä viikolla.

– Sellaisen työn valmistuminen ei vie pitkää aikaa. Kyllä se tämän vuoden kuluessa valmistuu.

Hankintalaissa 30 000 euroa on raja, jonka yli menevät hankkeet tulee kilpailuttaa.

– Vaikka Kaurialan kaavarunko on pieni hanke, päätin, että se kilpailutetaan, eikä tehdä suorahankintana. Olemme kilpailuttaneet alle lain määrittelemän rajan meneviä hankkeita aikaisemminkin. Tämä ei siinä suhteessa ole poikkeus.

Salorannan mukaan kilpailutuksessa joudutaan määrittelemään työn laajuus, tavoitteet ja aikataulu.

– On hyvä, että nämä ovat kaikilla tiedossa.

Loppuvuodesta valmis

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo sanoo, olleensa siinä käsityksessä, että työ on jo meneillään, kun viime viikolla Sunny Car Centerin tiedotustilaisuudessa sanoi, että kaavarunko on valmis loppuvuodesta.

– Sitähän ei tarvitsisi kilpailuttaa ja vaikka kilpailutettaisiin, se ehtii vielä hyvin. Sehän on vain epävirallinen tarkastelu siitä, mitä alueelle voitaisiin suunnitella, jos maanomistajat ryhtyvät sitä kaavoittamaan.

Hän muistuttaa, ettei kyse ei ole mistään virallisesta paperista.

– Tämän tekee melkeinpä viikossa.

Ritaluoma kertoi viime viikolla Sunny Car Centerin tiedotustilaisuudessa sopineensa amerikkalaisen investorin kanssa hankkeen rahoituksesta.

Sitä ennen pitää kuitenkin saada valmiiksi kaavarunkotasoinen tarkastelu Kaurialan autoliikealueen jatkojalostuksesta asuinalueeksi.

Toisena ehtona rahoitukselle on saada ely-keskuksen suostumus moottoritienliittymästä Kirstulaan. (HäSa)

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic