Uutiset

Kaurialan kotikirous ei hellitä

Takana oli kaksi voitettua vieraspeliä ja edessä paluu kotikentälle lähes kuukauden tauon jälkeen. FC Hämeenlinnalla oli varmasti isot odotukset lauantain kotiottelussa porilaista FC PoPaa vastaan, mutta vieläkään isännät eivät onnistuneet ottamaan kauden ensimmäistä voittoaan Kaurialassa.

Kauden vaisusti aloittaneet, mutta viime aikoina selvästi piristyneet porilaiset ottivat voiton ihan ansaitusti, vaikka pelin taso ei vieraillakaan noussut päätä huimaavaksi.

FC Hämeenlinnan kapteeni Jukka Vanninen ei ottelun jälkeen osannut sanoa, mistä vaikeudet kotikentällä johtuvat.

-On mystinen juttu, mikä pelissä on. En osaa sanoa siihen mitään yhtä syytä. Nytkin olimme varsinkin ensimmäisen jakson perässä, ja PoPa oli vähän parempi. Jännä juttu, mutta koetamme kääntää asian. Kotipelejä alkaa olla enemmän, joten kurssi on pakko kääntää täälläkin, Vanninen sanoi.

Bussilla ?Kaurialaan?

FC Hämeenlinnan surkeaa kotisaldoa miettiessä voi puolitosissaan kysyä, pitäisikö FC Hämeenlinnan sitten käydä linja-autolla Turengissa kääntymässä ennen seuraavaa kotiottelua?

-Niin, sehän voisi olla ratkaisu. Itselläni on ajomatka Riihimäeltä eli jokainen ottelu on vieraspeli, mutta ei sekään tunnu nyt auttavan, Vanninen harmitteli.

Kotijoukkueen ainoa ilonpilkahdus nähtiin 76 minuutin pelin jälkeen. Aapo Lappalainen pääsi nokikkain PoPan maalivahdin Ville Pirhosen kanssa ja viimeisteli 1-1-tasoituksen. Vain minuuttia myöhemmin kentän paras pelaaja, PoPan brassivahvistus William De Mattia, laukoi rankkarista PoPan johtoon.

De Mattia teki myös vieraiden avausmaalin ja pelasi muutenkin mainiosti. Myös kolmannen maalin iskenyt Teemu Vihtilä oli jatkuvasti Hämeenlinnan riesana.

-Mielestäni peli oli aika tasainen, mutta PoPalla oli enemmän paikkoja. Jos ihan rehellisiä ollaan, ei meillä ollut niitä juurikaan. Se mistä maali tuli, taisi olla ainoa, Vanninen myönsi.

”Sama laulu ?jatkuu”

Kotijoukkueen päävalmentaja Jussi Lempinen oli pelin jälkeen pettynyt mies.

-Sama laulu kotiotteluissa jatkuu. PoPa lähti ottamaan vastaan ja pelaamaan meidän peliämme. Se ei taas käy oikein meille. Olimme lähellä pinnaa. Itse en ole tilannetta nähnyt, mutta kaikki muut ovat sitä mieltä, että se ei ollut pilkku. Tuomari oli sitä mieltä ja se ratkaisee, Lempinen kommentoi.

Rankkari tuli, kun ottelun erotuomari Juha-Matti Kanniainen näki Jussi Heikkisen rikkovan porilaispelaajaa.

Lempisellä oli tilanteeseen kuitenkin toinenkin näkökulma.

-Oman maalin jälkeinen pelaaminen oli surkeaa ja miksi antaa mahdollisuus pilkun viheltämisen. Se on hyvä kysymys, mikä pitää pelaajille seuraavassa palaverissa esittää, valmentaja sanoi.

PoPa on sarjataulukossa Hämeenlinnan alapuolella, mutta on pelannut hyvin viime otteluissaan.

-Pelit ovat aina suhteessa vastustajaan. PoPalla on paljon hyviä pelaajia, se on saanut itseluottamuksen takaisin ja ottaa vielä monta pinnaa, Lempinen uskoi.

Porilaisleirissä?hilpeämpää

Kesken kauden PoPan valmentajaksi tulleella Tero Suonperällä oli paljon hilpeämpää.

-Tiesimme, että Hämeenlinna on erinomainen vastaiskujoukkue. Kävin katsomassa heidän edellisen ottelunsa, jossa he murskasivat KPV:n. Nyt meidän oli tarkoitus pelata vähän Hämeenlinnan omilla aseilla, iskeä vastaan ja rytmittää sen lisäksi peliä pallonhallinnalla, mihin meillä riittää keskikentällä hyvin taitoa, Suonperä sanoi.

De Mattialle riitti kehuja valmentajaltakin.

-Hän on sarjan paras pelaaja, jonka pelaaminen on vapautunutta. Kun tulin valmentajaksi, kysyi hän minulta ensimmäisenä, pääseekö takaisin keskelle. Vastasin että pääsee, eikä pääse sieltä pois. Hän on vastannut huutoon ja nauttii roolistaan, Suonperä kertoi.

FC Hämeenlinna jatkaa pelejään torstaina Joensuus Jippoa vastaan. Sunnuntaina se saa Kaurialaan vastaan helsinkiläisen Viikingit. (HäSa)