Uutiset

Kaurialan lukio menestyi matematiikan kirjoituksissa

Kaurialan lukio on valtakunnan kolmanneksi paras matikkalukio, jos katsotaan pitkän matematiikan tuloksia. Asia selviää MTV3 uutisten tuoreesta listauksesta.

Matematiikan lehtori Sakari Salonen kertoo, että pitkässä matematiikassa arvosanoiksi kertyi valtaosaksi magnaa. Joukossa olleet eximiat ja laudaturit kuitenkin korottivat keskiarvoa. Yksi pitkän matematiikan opiskelija kirjoitti kokeesta täydet 66 pistettä.

Kaurialan lukio menestyi myös lyhyen matematiikan kirjoituksissa, sillä tässä sarjassa lukio ylsi rankkauksessa kahdeksanneksi. Kaikkiaan Suomessa on yli 400 päivälukiota.

Kaurialan lukion rehtori Tuomo Iltanen pitää matematiikan tuloksia uskomattoman hyvinä.

-On muistettava, että Hämeenlinnan kaupunki panostaa suurista kaupungeista kolmanneksi vähiten lukio-opetukseen. Tämän vuoksi opetusryhmiemme koko on erittäin suuri verrattuna moniin muihin lukioihin. Tämän vuoden taakkana olivat lisäksi 14 vuorokauden lomautukset, Iltanen sanoo.


Oikotietä onneen ei ole

Matematiikan lehtori Sakari Salonen pitää tuloksia monen tekijän summana. Hän arvelee, että vuonna 2005 lukiossa aloittanut tiedelinja esimerkiksi saattaa houkutella oppilaitokseen matematiikasta kiinnostuneita opiskelijoita tavallista enemmän. Lukiolaisille on ollut tarjolla myös matematiikan harrastuskursseja.

-Tärkein syy on ahkeruus ja tunnollinen työnteko, siihen kaikki perustuu. Oikotietä onneen ei ole missään aineessa tai lukiossa.

Entä mikä on opettajan rooli, kun tulokset ovat näin hyvät?

-Meitä on täällä kolme matematiikan opettajaa. Sanotaan, että opettajan rooli tuloksiin on 5-10 prosenttia, ja totta kai me yritämme tarjota opiskelijoille tukea kympillä. Täytyy myöntää, että olemme kyllä tukeneet ja kannustaneet opiskelijoita valitsemaan kaikki tarjolla olevat matematiikan kurssit – pakolliset ja syventävät. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic