Uutiset

Kausi jatkuu puolivälierissä

Harvoin on ottelun venyminen jatkoajalle herättänyt yhtä paljon ilonpurkauksia kuin tiistaina.

HPK:n vaihtoaitiosta aisti pitkälle, kuinka hyvää joukkueelle teki saalistaa vähintään tarvittava piste jääkiekon SM-liigan runkosarjan päätöskierrokselta. Piste tarkoitti sitä, että Kerho oli muiden otteluiden lopputuloksista riippumatta vähintään runkosarjan kuudes ja saa viikon tauon ennen ensi keskiviikkona alkavia puolivälieriä.

Lopulta Kerho pääsi juhlimaan Helsingin areenassa harvinaista voittoa, kun Robert Leino laukoi jatkoajalla Antti Aarnion ja Ville-Veikko Eerolan syötöstä 3–2 (1–2, 1–0, 0–0) -voittomaalin.

– Suoritus oli joukkueelta kova, kuten 96 pistettä 60 ottelussa muutenkin. Moni pelaaja on vinguttanut irti kaiken minkä lähtee. Niin kävi myös tänään, muistutti HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Tärkeä kuudes sija

HPK:n kapteeni ja kultakypärä Ville Viitaluoma myönsi, että suora puolivälieräpaikka oli Kerholle tärkeä juttu.

– Erittäin tärkeä. Pääsemme vähän puhaltamaan ilmaa ulos ja saamme ajatuksia muihin asioihin, Viitaluoma sanoi.

Ottelun alku ei ollut HPK:lle helppo. Jokerit meni avauserässä nopeasti johtoon Niclas Hardtin ja Teemu Pulkkisen maaleilla. Viitaluoman mukaan vierasjoukkueen vaihtoaitiossa ei kuitenkaan hermostuttu Jokereiden maaleista. Kaiken lisäksi HPK:n synkkä historia Jokerien kotiluolassa on monille tuttu.

– Jätkistä näki jo ennen ottelua, että olemme valmistautuneet hyvin. Pienet asiat eivät hetkauttaneet suuntaan tai toiseen. Jokainen tiesi, mikä on tilanne, eikä kenenkään pää painunut alas. Olen todella ylpeä joukkueesta, kippari sanoi.

Kerhon kirin käynnisti jo avauserässä ylivoimalla Johan Larsson. Ruotsalaispuolustajan kauden yhdeksänteen maaliin saivat syöttöpisteen Ossi-Petteri Grönholm ja Viitaluoma (0+2). Tasoituksen suti toisessa erässä Jere Sallinen siirretyn rangaistuksen aikana. Syöttöpisteen sai Viitaluoman lisäksi Teemu Rautiainen.

Nopea runkosarja

Loppujen lopuksi HPK:n ei olisi tarvinnut saada yhtään pistettä Helsingin reissultaan, koska HIFK hävisi samaan aikaan kotonaan Ilvekselle ja Kärpät voitti JYPin vasta voittomaalikilpailussa.

– En tiedä muista, mutta minä taisin välillä katsoa. Turhaa se kuitenkin on, koska eivät tilanteet screenillä ole edes reaaliajassa, ja halleissa voi tapahtua mitä vain. Tärkeää on, mitä kaukalossa omassa pelissä tapahtuu, Viitaluoma muistutti.

Viitaluoman mielestä syyskuussa Turussa alkanut runkosarja meni läpi yllättävän nopeasti.

– Meillä oli välillä pientä kuoppaa ja välillä olimme vähän ylempänä. Sitähän lätkä on, välillä menee hyvin ja välillä huonosti. Jos vaikeat hetket pystyy kääntämään edukseen, on joukkue jatkossa vahvempi. Luulen, että esimerkiksi tämä päivä vahvisti meitä todella paljon, keskushyökkääjä arveli.

HPK saa puolivälieräsarjassaan vastaan JYPin. Ottelusarja alkaa ensi keskiviikkona Jyväskylässä. Hämeenlinnassa pelataan ensimmäisen kerran saman viikon torstaina. Välieriin pääsemiseen tarvitaan neljä voittoa.

– JYP on hallitseva mestari. Kovia pelejä on luvassa ja saamme varmasti ainakin luistella paljon, Viitaluoma virnisti. (HäSa)

Asiasanat