Uutiset

Kausi, josta voi vain oppia

HPK:n kausi päättyi käytännössä viime lauantaina, kun se menetti Raumalla lopullisesti mahdollisuutensa jääkiekkoliigan tämän kevään pudotuspeleihin. Tiistain viimeinen kotiottelu Sportia vastaan oli lähinnä Juuse Saroksen jäähyväiset kotiyleisölle, eikä torstain runkosarjan päätöskierroksen häpeällinen 5–2-tappio Turun Palloseurallekaan ollut kuin peli, joka piti pelata pois. Silti siihen olisi toivonut joukkueelta edes vähän parempaa panosta.

Kerhon päävalmentaja Pasi Arvonen latasi jo tiistain kotiottelun jälkeen, ettei tämän kauden liigajoukkue ollut henkisesti ammattiurheilun vaatimalla tasolla.

– Tämä systeemi on mätä. Seuraavan kauden työpaikkoja aletaan jakaa jo marraskuussa. Ainakin meillä se näkyi sitoutumisen ja välittämisen puutteena tästä joukkueesta. Kaksi kentällistä lähtee pelaajia pois, eikä sydän ollut enää samalla tavalla mukana HPK-touhussa. Ajatukset karkailivat liian nopeasti muualle. Siinä epäonnistuimme organisaatiossa täysin, Arvonen avasi torstaina, mitä tiistaina tarkoitti.

Vaikeat tauot

Arvosen mukaan tilanne näkyi pelissä pieninä asioina.

– Kamppailutilanteissa, menetkö sinne tosissaan alle vai annatko vähän löysää. Semmoisissa se näkyi. Syksyllä pelasimme hyvää lätkää ja tuli voittoja ja onnistumisia. Meiltä lähti kesken kauden pois Toni Jalo, Jere Laine ja Nicolas Ritz nimenomaan sen takia, että säästimme rahaa selviin vahvistuksiin. Siinä epäonnistuimme. Syksyn hyvän lennon aikana joukkuetta olisi pitänyt mielestäni vahvistaa, jotta olisimme saaneet lisää kilpailutilannetta.

Marras- ja joulukuun maaottelutauot olivat HPK:n osalta Arvosen mukaan rikkinäisiä.

– Pelasimme kapealla materiaalilla, emmekä pystyneet harjoittelemaan niin kuin olisimme halunneet. Jäällä oli taukoviikoilla pienten loukkaantumisten ja ylirasitustilojen takia kymmenestä viiteentoista pelaajaa. Siinä ei paljon peliä kehitetä. Nämä asiat olemme tuoneet esille myös seuran johdolle, mutta siihen ei reagoitu, valmentaja sanoi.

Kapea materiaali tuli lopullisesti esille viimeistään tammikuun otteluruuhkassa.

– Se oli meidän kokoisellemme rosterille murha, Arvonen myönsi.

Opin paikka

Vaikea kausi opetti varmasti HPK:n valmennusjohtoa.

– Tämä kausi pitää pureksia kunnolla läpi ja miettiä mitä virheitä me olemme tehneet. Niitä on totta kai tehty, kun tulos on tällainen. Asiat pitää käydä rauhassa tunteettomassa tilassa läpi ja silloin löytyy varmasti sellaisia asioita, mistä Arvonen voi katsoa peiliin, valmentaja mietti.

HPK:n uuden kauden rakentaminen on vielä vaiheessa, vaikka sopimuksia on tietysti enemmän kuin niitä on voitu julkaista.

– Rakentaminen on erittäin haastavaa tällä hetkellä, mutta ei ranteita tarvitse auki vedellä. Kovaa väännetään ja neuvotellaan sopimuksia. Toki meillä on sopimuksia, jotka julkaistaan vasta pelien päätyttyä. Paniikkia ei ole, mutta huolissani olen silti.

Arvonen haluaa HPK:lle luisteluvoimaisen ja kiekollisen joukkueen.

– Sen takia sopimuksiakaan ei ole vielä ihan hirveästi julkaistu. Haluamme katsoa ihan loppuun saakka vahvistukset, joita meille tulee. Meillä on hyvä runko, mutta kärkeen tarvitaan tosi taitavia pelimiehiä, hän sanoi.

HPK:n liigajoukkueen keski-ikä laskee ensi kaudeksi.

– Se on ihan selvä asia. Emme pysty kilpailemaan rahalla kokeneista ja kalliista pelaajista. Jonkun verran joukkue nuorentuu, mutta se on ihan hyväkin asia. Ensi syksynä nähdään varmasti raikas HPK:n joukkue, Arvonen lupasi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic