fbpx
Uutiset

Kausi käyntiin viikonlopun kotiturnauksella

Hämeenlinnalaisilla jääkiekon ystävillä on mahdollisuus nähdä ensi viikonloppuna kattava otos naisten pääsarjaa. Naisten SM-sarja pyörähtää käyntiin lauantaina ja sunnuntaina Ritari- ja Metritiski-areenassa pelattavalla turnauksella, jossa jokainen kahdeksan joukkuetta pelaa ottelun kumpanakin päivänä.

HPK avaa oman kautensa lauantaina Kuortanetta vastaan kello 13 Metritiski-areenassa. Sunnuntaina se kohtaa samassa hallissa sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan jyväskyläläisen JYPin.

Joukkueen kapteeni Riikka Noronen odottaa kaudesta mielenkiintoista.

– Joukkue on uudistunut, ja olemme saaneet paljon uusia vahvistuksia. Toivottavasti saamme myös tulosta aikaan, Noronen sanoi.

Hämeenlinnalaisten uusia pelaajia ovat muun muassa Ilveksestä siirtyneet Viivi Vartia (maalivahti), Merja Halmetoja, Johanna Koivula ja Anne Tuomanen sekä Pohjois-Amerikasta Suomeen palannut Tea Villilä.

– Jokainen meille tullut pelaaja on hyvä vahvistus. Saimme joukkueeseen paljon kokemusta ja taitoa, kapteeni kehui.

Norosen mielestä sarjan aloittaminen turnauksella on hyvä asia.

– Sen aikana pääsee seuraamaan sivusilmällä myös muita joukkueita ja näkee, miten ne pelaavat, omiltaan vauhdikasta ja suoraviivaista kiekkoa odottava hyökkääjä muistutti.

HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen on tyytyväinen joukkueensa kesäharjoitteluun.

– Kesä on mennyt hyvin. Olemme päässeet treenaamaan ja harjoitelleet aika perinteisesti. Olemme juosseet paljon mäkiä ja tehneet punttia. Maija (Hassinen-Sullanmaa) on tuonut siihen ekstraa muutamina päivinä. Viime kaudella peruskestävyys ei osalla pelaajista vain riittänyt tälle tasolle, joten sitä olemme yrittäneet hakea. Testien mukaan olemme menneet hyvin eteenpäin, Mäkinen kiitteli.

Mäkisenkin mukaan Kerho on saanut kasattua jalkeille iskukykyisen joukkueen.

– Olen ollut mukana useamman vuoden, ja nyt on jalkeilla vahvin joukkue. Kaikki uudet pelaajat tuovat kokemusta, suoraviivaisuutta ja röyhkeyttä maalinedustapelaamiseen hyökkäyspäässä. Olen kyllä tyytyväinen. Samalla koko joukkueen tekemisen taso on noussut. Meillä on kilpailua pelipaikoista, eikä mikään ole itsestään selvää. Meillä on neljä tai jopa viisi kenttää. Se on aika hyvin, päävalmentaja sanoi.

HPK on tehnyt vuoden tauon jälkeen yhteistyösopimuksen Mestiksessä pelaavan Salo HT:n kanssa eli HPK:n pelaajat voivat hakea pelituntumaa salolaisten riveissä.

– Salo teki sopimuksen kanssamme erittäin mieluusti. Sillä on aika kapea materiaali, ja näin se saa meiltä tarvittaessa apua, valotti HPK:n manageri Jorma Hassinen sopimuksen taustoja.

Naisten SM-sarjan avausturnauksen lauantain ottelut ovat Ritariareenassa Ilves–JYP (kello 12) ja Blues–KalPa (kello 15) sekä Metritiski-areenassa HPK–Kuortane (kello 13) ja KJT–Kärpät (kello 16). Sunnuntaina Ritariareenassa pelataan ottelut Kärpät–Blues (kello 11.30) ja Kuortane–Ilves (kello 14.30) ja Metritiski-areenassa pelit KalPa–KJT (kello 12.30) ja JYP–HPK (kello 15.30). HäSa

Asiasanat

Menot