Uutiset

Kausi kunnialla loppuun

FC Hämeenlinna tarjoili toiseksi viimeisessä jalkapallon Kakkosen kotiottelussaan harvinaista herkkua Kaurialan harvalukuiselle yleisölle. Kotijoukkue onnistui maalinteossa kolmesti, ja se riitti voittoon Maskun Palloseurasta.

FC Hämeenlinna sai otteluun hyvän startin, kun Aleksi Latvanen laukoi pallon maaliin jo viidennellä peliminuutilla. Ensimmäisellä puoliajalla paikkoja olisi ollut useampaankin osumaan. Esimerkiksi Eero-Matti Auvinen pääsi ampumaan kaksi vaparia aivan rangaistusalueen rajalta, mutta toisella kertaa veto kilpistyi muuriin ja toisella tolppaan. Masku taas ei päässyt vaarallisille tekopaikoille oikeastaan kertaakaan avauspuoliskolla.

Kotijoukkue aloitti vahvasti myös toisen puoliajan, joka ehti vanheta vain reilun minuutin, kun Chijioke Ibekwe pääsi iskemään pallon verkon perukoille melko läheltä maalia. Jälkimmäisen puoliskon puolivälin tienoilla hämeenlinnalaisten hyvä puolustusote alkoi herpaantua, ja Masku teki kavennusmaalin. Se oli päävalmentajan Jussi Pellikan mukaan tuttu ilmiö tältä kaudelta.

– Ne ovat 75:n mysteeriminuutit. Onneksi saimme loppuun vielä itse tehtyä maalin. Monta kertaa emme ole saaneet ja siitä on seurausta se, miltä sarjataulukko nyt näyttää, Pellikka sanoi.

Sulonen iski niitin

Viimeisen niitin Maskun arkkuun löi Sakari Sulonen, jonka maalin alusti hyvän nousun oikealta tehnyt Ibekwe.

Pellikka kuvaili ottelua pelailuksi. Hänen mukaansa pelaajat kuitenkin ymmärtävät, että kausi pitää pelata kunnialla loppuun, vaikka edessä on putoaminen sarjaporrasta alemmas.

– Viimeiset pelit ovat hyviä näyttöpaikkoja. Meillä on pelaajia, jotka kuuluvat ylemmäs kuin Kolmoseen. On tietysti hyvä, että saimme voiton. Kaudesta jää edes vähän parempi fiilis, vaikka se onkin mennyt persiilleen, Pellikka pohti.

FC Hämeenlinna pelaa vielä kaksi ottelua Kakkosessa. Ensi viikon sunnuntaina on edessä vierasottelu Kristiinankaupungissa Sportingia vastaan. Lauantaina 4.10. jalkapallon Kakkonen hyvästellään Kaurialassa ainakin toistaiseksi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic