Uutiset

"Kausi meni niin kuin ennakoitiin"

HPK-naisten toimitusjohtajalla Ville Kalliomäellä oli hyvä syy hymyyn lauantai-iltana. Nuoren seuran toinen toimintakausi huipentui tällä viikolla sekä jääkiekon SM-kultaan että lentopallon pronssiin.

-Kausi meni niin kuin ennakoimme. Tavoitteena oli kaksi mitalia ja ne saimme. Jääkiekossa mestaruus ei tullut yllätyksenä. Ilves ja Blues olivat vahvoja, mutta loppukauden oikeilla ratkaisuilla saimme asiat järjestettyä niin, että HPK:sta tuli voittava joukkue. Jääkiekko-organisaatio paranee ja siitä kehittyy hyvä. Uskon, että pystymme rakentamaan siitä samanlaisen systeemin kuin lentopallossa on ollut.

-Lentopallossa saimme 13. mitalin peräkkäin. Tämä vuosi oli sellainen uusi alku. Moni oli sitä mieltä, että tällä joukkueella ei saavuteta mitalia. Mestaruus on tietysti jokaisessa urheilulajissa tavoite ja loppuottelupaikan menetys jäi kismittämään, mutta kuitenkin saimme nuorella joukkueella mitalin, Kalliomäki sanoi.

Kaksi mitalia on joka tapauksessa yhdeltä seuralta erinomainen saavutus.

-Pitää vielä muistaa, että tämä oli vasta toinen yhteinen vuosi ja vielä rakennamme seuraamme. Kaikilta osin emme ole pystyneet hyödyntämään vahvuuksiamme ja olemme oppineet paljon uusia asioita. Jääkiekossa saamme joukkueen taakse lisää resursseja ja henkilöitä.


Valmennus lottovoitto

Lentopallojoukkue siirtyi täksi kaudeksi saksalaisoppiin, eikä toimitusjohtajalla ole kuin hyvää sanottavaa Dirk Sauermannista.

-Se oli tälle seuralle ja nuorelle suomalaiselle naislentopalloilijalle lottovoitto. Siitä ei pääse mihinkään. Olen ollut todella tyytyväinen lentopallojoukkueen valmennukseen. Suurin osa pelaajista on ilmoittanut halukkuutensa jatkaa meillä ja uusi kausi alkaa toukokuussa.

Kalliomäelle mitali oli jo numero 15, kun kahden lajin arvometallit ynnätään.

-Toki olen tehnyt monta asiaa väärinkin, mutta todennäköisesti en ole samaa asiaa tehnyt kahdesti väärin.

Toimitusjohtaja kiittelee myös koko HPK-perheen yhteistyötä.

-Jatkossa olemme entistä vahvempi HPK. HPK on sellainen asia, josta meidän tulee olla tyytyväisiä ja kunnioittaa niitä kolmea kirjainta – olla HPK:sta ylpeä. Tämän kauden aikana olemme saaneet entistä tiiviimmän yhteistyön edustusjääkiekon kanssa ja olemme jatkossa tosivahva HPK, Kalliomäki kiitteli.


Hyvä tulos

HPK-naisten puheenjohtaja Jarmo Lempiäinen oli urheilullisen menestyksen keskellä tyytyväinen siitä, että seuran taloudellinen tulos oli tällä kaudella hyvä.

-Saimme tehtyä ihan kohtuullisen tuloksen. Se on asia, jota meikäläisen roolissa pitää tarkastella tarkkaan, Lempiäinen sanoi.

Kerho ei aio jäädä lepäämään laakereilleen.

-Hallitukselle tästä tulee vain lisää töitä, että saamme taas ensi kaudeksi palikat kuntoon. Ne ovat molempien lajien osalta ihan hyvällä mallilla. Osa pelaajasopimuksista puuttuu vielä, mutta saamme ne varmasti pian aikaiseksi ja olemme ensi kaudella entistä kovempia.

Lempiäinen toivoo, että HPK-naisten toimintaan tulee enemmän ihmisiä mukaan.

-Valitettavasti toiminta jää vielä liian harvojen ihmisten harteille, vaikkakin asia parantui jo tämän kauden aikana. Semmoista aktiivisuutta toivoisin lisää, Lempiäinen mietti. (HäSa)