Uutiset

Kautosen huvila on valmis kesään

Syksyllä perustettu Tervakosken Suruton -yhdistys toimii vilkkaasti. Yhdistyksen puheenjohtaja Paula Vuorio iloitsee siitä, että innokasta väkeä on riittänyt talkoisiin.

-Meidän ei ole tarvinnut kuin tahtipuikkoa heilutella, hän nauraa.

Yhdistys on laittanut kuntoon Janakkalan kunnalta vuokraamansa Kautosen huvilan ympäristöä Tervakosken Tammirannassa. Se on myös jättänyt hankerahahakemuksen Linnaseutu-yhdistykselle. Tavoitteena olisi saada 14 000 euron avustus muun muassa uimarannan, mökkirannan ja koko mökkialueen kunnostamiseksi. Kyse on kaiken kaikkiaan 20 000 euron hankkeesta.

Uimarannalle on tarkoitus rakentaa uimakopit ja vessa. Ranta aiotaan laittaa muutenkin kuntoon, samoin mökin ranta. Yleisön pyynnöstä mökkirantaan tulee avantouintipaikka jo ensi talveksi.

Mökin vuokraustoiminta on vauhdissa, sillä tulevaksi kesäksi on jo varauksia moneksi päiväksi. Mökkiä vuokrataan päivä- ja kokouskäyttöön. Yhdistys ei hae voittoa vuokrauksesta – tavoitteena on päästä nollatulokseen.

Yhdistys järjestää – ja on jo järjestänytkin – mökillä myös tapahtumia. Vapputapahtumassa kävi 300 ihmistä. Seuraavaksi pidetään koulunpäättäjäisjuhlat 5. kesäkuuta ja kesäkahvila 6.6.

-Hienoa, että täältä löytyy talkoohenkeä. Toivomme huvilalle ahkeraa käyttöä, sanoo kunnanjohtaja Pekka Harju.

Sekä kunnan että yhdistyksen edustajat korostavat, että ranta ja huvila ovat kaikkien kuntalaisten käytössä – ei vain tammirantalaisten tai tervakoskelaisten. (HäSa)