fbpx
Uutiset

Kavanaugh ei aio vetäytyä ehdokkuudesta korkeimman oikeuden tuomariksi

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ehdokas maan korkeimpaan oikeuteen ei aio vetäytyä ehdokkuudestaan ahdistelusyytöksistä huolimatta.

Senaatin oikeusasiain komitean edessä todistanut Brett Kavanaugh vakuutti olevansa syytön seksuaaliseen ahdisteluun, josta häntä on syyttänyt jo viisi naista. Hänen mukaansa syytökset ovat jo tuhonneet hänen maineensa ja perheensä pysyvästi.

Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomariehdokasta Brett Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta syyttävä professori Christine Blasey Ford on kertonut olevansa aivan varma, että häntä ahdisteli vuosia sitten juuri Kavanaugh. Hänen mukaansa ei voi mitenkään olla mahdollista, että hän muistaisi väärin.

Blasey Ford on todistanut asiasta Yhdysvaltain senaatin oikeusasiain komitealle. Hän kertoi komitealle kauhistuneensa ajatusta komitealle todistamisesta, mutta sanoi kokeneensa sen kansalaisvelvollisuudekseen.

Fordin mukaan muistot illasta ovat ahdistaneet häntä vaiheittain aikuisena. Hän vakuuttaa, ettei hänen syytöstensä takana ole politiikka. Hän sanoi olevansa itsenäinen ihminen eikä kenenkään pelinappula.

Blasey Fordin mukaan näkyvästi humalainen Kavanaugh ja tämän ystävä Mark Judge pakottivat hänet makuuhuoneeseen ja lukitsivat oven perässään, kun hän oli 15- ja Kavanaugh 17-vuotias. Sen jälkeen Kavanaugh hänen mukaansa kampesi itsensä hänen päälleen sekä kouri ja yritti riisua häntä.

– Se ei tahtonut onnistua, koska hän oli niin päihtynyt. Uskon, että hän aikoi raiskata minut, Blasey Ford sanoi.

Blasey Fordin mukaan Kavanaugh sulki kädellään hänen suunsa, kun hän yritti huutaa apua.

– Minun oli vaikea hengittää ja ajattelin, että Brett tappaa minut vahingossa.

Kysyttäessä Blasey Ford kertoi voimakkaimmaksi muistokseen tapahtumasta Kavanaugh’n ja Judgen riehakkaan naurun.

Blasey Ford kertoi päässeensä pakenemaan tilanteesta, kun myös Judge oli hypännyt sänkyyn.Tärkeä tuomarivalintaKonservatiiviksi profiloitunut Kavanaugh on presidentti Donald Trumpin ehdokas korkeimpaan oikeuteen. Hän korvaisi siellä Anthony Kennedyn, joka on tapauskohtaisesti äänestänyt sekä liberaalien että konservatiivien joukossa.

Valinta on erityisen tärkeä, sillä Kavanaugh voisi keikauttaa yhdeksänjäsenisen korkeimman oikeuden tasapainon jopa vuosikymmeniksi konservatiiviseen suuntaan.


Asiasanat

Menot