Uutiset

Käytetyn bussilipun muuttamiseen rahaksi suhtaudutaan varauksella

Kesäkuussa aloitetun kampanjan myötä tietyt mikkeliläiset liikkeet antavat tuotteista ja palveluista alennusta saman päivän paikallisliikenteen bussilippua vastaan. Toistaiseksi kokeilusta on saatu niin hyviä kokemuksia, että kampanja jatkunee Mikkelissä myös heinä- ja elokuussa.

Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Mikke ry:n toiminnanjohtaja Janne Viitamiehen mukaan viidakkorumpu on toiminut siinä määrin, että liikkeisiin on palautunut jo runsaasti bussilippuja.

-Tänä päivänä pelkästään kontaktin saaminen asiakkaaseen on mittaamattoman arvokasta. Jo yhdestä kerrasta voi syntyä pitkäaikainen asiakassuhde, tietää Viitamies.

Hämeelinnalaisen Vekka Liikenteen toimitusjohtaja Tapio Vekka sanoo yhtiön tehneen vastaavanlaisen kokeilun muutama vuosi aikaisemmin, mutta huonoin tuloksin.

-Jaoimme etukuponkeja busseihin ja keskustan liikkeisiin. Koko idea kuoli kuitenkin melko nopeasti. Onnistuminen riippuu hyvin paljon siitä konseptista, jota käytetään, toteaa Vekka.

Jyväskylään matkalla olleet Laura, Tiina Järvi ja Joonas Korhonen eivät innostu Mikkelin-mallista yhdeltä istumalta. Bussiliput ovat kolmikon mielestä jo valmiiksi niin tyyriitä, etteivät pelkät alennukset saisi heitä rynnistämään keskustan kauppoihin.

-Mieluummin lippujen hinnat kunnolla alas tai bussikyydit ilmaisiksi, sanoo Korhonen. (HäSa)

Päivän lehti

3.4.2020