fbpx
Uutiset

Kehken johtajaksi valittiin elinkeinoelämän kehittäjä

Hämeenlinnan seudun elinkeinoyhtiön, Kehken, johtoon valittiin elinkeinoelämän kehittäjä. Mervi Käki, 55, on koko työikänsä toiminut yrityksissä tai yrityksien kehittämistyössä.

Kehken puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) kertoo, että toimitusjohtajan valinnan loppusuoralla mietittiin, halutaanko tehtävään koko alueen kehittäjä.

-Emme löytäneet siihen sopivaa kokonaisosaajaa. Mervi Käki on oikea henkilö elinkeinoelämän kehittäjäksi. Jos olisimme valinneet kokonaisuuden kehittäjän, rooli olisi ehkä hajonnut, Vekka sanoo.

Mervi Käki, joka vetää tällä hetkellä omaa konsultointiyritystä Innopraxista, pitää myös itseään elinkeinoelämän työntekijänä.

-Pidän toiminnasta yritysrajapinnassa ja haen sieltä uusia ajatuksia, hän sanoo.

Käki ottaa toimitusjohtajan tehtävän vastaan 1. maaliskuuta. Hän kertoo nykyisen yrityksensä keskeneräisten töiden vievän keväällä aikaa sen verran, että Hämeenlinnan seudun elinkeinoasioille jää vain 90 prosentin työteho.

-Kesäkuun alusta lähtien annan sitten 110 prosenttia Kehkelle.

Houkutteluun?mahdollisuuksia

Mervi Käki ilmoittaa, ettei hän tunne seudun elinkeinoasioita vielä niin hyvin, että osaisi ottaa niihin kantaa. Hänelle on kuitenkin joitakin näkemyksiä omasta työstään ja alueesta.

-Kehken toimitusjohtajana toimiminen ei tarkoita istumista kaikissa hallituksissa. Asioista saa selvää myös muun muassa lukemalla muistioita.

Hämeenlinna on tuttu kaupunki Käelle, sillä hän on asunut nuoruutensa kaupungissa.

-Uskon pystyväni tuomaan tänne ennen kaikkea elinkeinoelämän tuntemusta kaikenlaisista yrityksistä.

Hämeenlinnassa, kuten muuallakin, on puhuttu paljon yritysten kasvun auttamisesta. Käki pitää myös sitä tärkeänä asiana.

-Näen paljon mahdollisuuksia uusien sijoittujien houkuttelussa. Pystyn auttamaan yrityksiä myös kansainvälistymisessä.

Hämeenlinnassa on keskusteltu kaupungin omistamien yritysten toiminnan julkisuudesta. Kehittämiskeskus Oy Häme Kehke on myös osakeyhtiö, josta kaupunki omistaa enemmistön.

-En usko, että Kehkellä on kaapissa mitään luurankoja, joita ei uskallettaisi tuoda esiin. Uskon vuorovaikutukseen ja läpinäkyvyyteen.

-Kehke on julkisesti omistettu ja saa julkista rahoitusta.

Mervi Käki on työskennellyt Viking Linella ja Helsingin Messuilla. Hän oli vuodesta 2000 käynnistämässä Teknopoliksen toimintaa pääkaupunkiseudulla ja toimi Espoon Innopolin toimitusjohtaja. Oman yrityksen Innopraxiksen hän perusti vuonna 2009. (HäSa)

Menot