Uutiset

Kehra pisti Cocksin ahtaalle Baltian liigan puolivälierässä

Baltian liigan pudotuspelivaihe käynnistyi lauantaina. Riihimäen Cocksin urakka alkoi vierasottelulla HC Kehran kotiareenalla Virossa. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper taipui puolivälierässä lopulta maalein 30–34 (12–20). Voitto oli riihimäkeläisille arvokas, mutta väsähtänyt toinen jakso tietää lisähaasteita jatkossa. Kun HC Kehra saapuu ensi lauantaina Riihimäelle, ratkaistaan jatkaja välieriin otteluiden yhteistuloksella.

– Pelata täytyy ihan tosissaan. Neljä maalia ei ole yhtään mitään, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki alleviivaa.

Cocksin kunto punnitaan nyt ankarimman kautta. Joukkue starttasi välittömästi ottelun päätyttyä bussillaan kohti Riihimäkeä, sillä jo sunnuntaina pelataan SM-liigan kärkiottelu kotona. Cocks kohtaa sarjakakkosen Dickenin.

Kekki sanoo, että TV-ottelussa pelataan korkeintaan kunniasta. Cocks on jo varmistanut runkosarjan voiton ja Dicken on yhtä varma kakkonen.

– Meillä pääpaino on nyt Baltian liigassa. Huomisella pelillä ei ole muuta merkitystä kuin korkeintaan pieni henkinen ote vastustajasta tuleviin pudotuspeleihin, Kekki miettii.

Lauantain Kehra-ottelu oli kaksijakoinen. Cocks hallitsi Viktor Kovalenkon ja Nico Rönnbergin johdolla avausjaksoa miten tahtoi, mutta toisen puolituntisen loppu oli mustaakin mustempi. Kotijoukkue kavensi kahdeksan maalin takamatkan puoleen kymmenessä minuutissa. Cocksin puolustus alkoi rakoilla ja ennen kaikkea hyökkäysten viimeistely kärsi pelaajien väsyessä.

– Eka jakso oli nappisuoritus. Myös toisen alku oli ok, mutta sitten iski väsymys puseroon. Siinä vastustaja pääsi iholle, Kekki kertaa.

– Matkustaminen painaa. Torstaina oltiin Turussa, nyt täällä. Onneksi sentään toinen puolivälierä pelataan viikon kuluttua Riihimäellä. Saadaan edes kotietu, Kekki miettii.

Asiasanat

Menot