fbpx
Uutiset

Keinukamarin henkilöstö jää huutolaispojan asemaan

Ikäihmisten lautakunta sai keskiviikkona kokoukseensa vetoomuksen Keinukamarin henkilöstön puolesta.

Keinukamarissa asuvat vanhukset ja heidän omaisensa toivovat, ettei talossa tapahtuisi henkilöstömuutoksia, kun palveluntuottaja vaihtuu.

Kirjelmässä muistutetaan, että työntekijät ovat erittäin ammattitaitoisia ja talon asukkaat ovat heihin tottuneita.

Kaupunki ottaa Keinukamarin palvelutalon toiminnan itselleen ensi vuodenvaihteessa Attendolta.

Toiminta kilpailutettiin viitisen vuotta sitten, kun Keinukamari oli valmistumassa. Tuolloin Attendo voitti kolmivuotisen sopimuksen ja vielä kaksi optiovuotta päälle.

Omaksi toiminnaksi

Sopimus päättyy vuodenvaihteessa eikä kaupunki aio tällä erää kilpailuttaa sitä uudestaan.

– Tässä on nyt esimerkki siitä, että toisin päinkin voidaan toimia. Kerran ulkoistettu toiminta on täysin mahdollista ottaa takaisin kaupungin omaksi toiminnaksi, ikäihmisten lautakunnan puheenjohtaja Sirpa Laakso (sd.) huomauttaa.

Attendon palkkalistoilla olevaa henkilöstöä ei ainakaan automaattisesti palkata kaupungin leipiin muutoksen tapahtuessa.

– Meillä vapautuu omaa henkilöstöä Kanta-Voutilasta, jos talo siirtyy varhaiskasvatuksen käyttöön, tilaajapäällikkö Leena Harjula muistuttaa.

Myös kotihoidon puolella on henkilöstöä sijoittamatta siinä vaiheessa, kun Myllymäen ja Kaurialan alueen kotihoito ulkoistetaan yksityisille toimijoille.

– Kyllä ensisijaisesti varmistamme sen, että meillä on omalle henkilöstölle töitä, Harjula toteaa.

Jos lasten ja nuorten lautakunta päättää ottaa Kanta-Voutilan varhaiskasvatuksen tarpeisiin, talon asukkaille etsitään uudet asunnot yksityiseltä puolelta tai Voutilakeskuksesta. Vakituisia työntekijöitä talossa on 31. Kotihoidon Myllymäen-Kaurialan alueella työskentelee noin 40 henkilöä.

Kiista mitoituksesta

Keinukamarin henkilöstömitoituksesta on väännetty kättä jo pitkään. Valvira antoi helmikuussa päätöksen, että henkilöstömitoituksen on oltava 0,6 hoitajaa jokaista asukasta kohti.

Leena Harjulan mukaan Attendon edellytettiin tuolloin panevan asian kuntoon.

Nyttemmin on tullut vastaava päätös myös Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Päätöksen mukaan hallintohenkilöstöä ei saa laskea mukaan 0,6:n mitoitukseen.

Attendolla on Keinukamarissa vajaat 40 hoitajaa ja hoitoapulaista. Kaupunki tiedotti heille muutoksesta alkukuusta.

Attendo ei henkilöstön mukaan ole tässä vaiheessa tiedottanut, mikä heidän tilanteensa on sen jälkeen, kun kaupunki ottaa talon pyörittääkseen.

Ensimmäinen tiedotustilaisuus on kesäkuussa ja senkin pitää Super.

Ikäihmisten lautakunta päätti keskiviikkona olla kilpailuttamatta Keinukamarin palveluita. Sen palvelukonsepti muutetaan ympärivuorokautisen hoivan ja kotihoidon yhdistelmäksi vähitellen asukkaiden vaihtuessa.

Keinusaaresta kehitetään palvelualuetta, jonka keskus on Keinukamari.

Päätös menee vielä kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. (HäSa)

Menot