fbpx
Uutiset

Keinukamarin henkilöstön määrästä nousi iso kähy

Hoivakoti Keinukamarin ympärillä on nyt meneillään monenmoisia hankkeita.

Viimeisimpänä Hämeenlinnan kaupunki on sopinut talon palveluntuottajan Attendo Medonen kanssa, että puolueeton taho tarkastaa asukkaiden lääkityksen asianmukaisuuden Keinukamarissa.

Tarkastus tehdään kaikille talon asukkaille niin, etteivät heidän henkilötietonsa paljastu.

Lääkeauditointi käynnistyy ensi maanantaina ja kestänee noin viikon.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto, Super on nostanut Keinukamarin tikunnokkaan esimerkkinä tehostetun palveluasumisen yksiköstä, jossa ei ole riittävästi hoitohenkilöstöä ja aukkoja valvonnassa.

Asiasta valitettiin aluehallintovirastoon (avi). Se edellytti heinäkuussa, että henkilöstön määrää on lisättävä yli neljällä työntekijällä.

Lindberg suomii Superia

Tilaajajohtaja Jukka Lindberg on asiasta eri mieltä. Hän on todella harmistunut siitä, että Keinukamari on nostettu huonoksi esimerkiksi koko valtakunnassa.

-Tämä on ammattijärjestön masinoima kampanja henkilöstömitoituksen saamiseksi vanhuspalvelulakiin. Koko kampanja perustuu tuulesta temmattuihin väitteisiin. Yle lähti uutisoimaan täysin yksipuolisesti.

-Meillä on Hämeenlinnassa saatu nostettua kaikkien ikäihmisten ympärivuorokautisten palveluiden hoitajamitoitus vähintään laatu- ja valvontasuositusten tyydyttävään tasoon ja osin jo sen yläpuolelle. Tosin hyvään on vielä kurottavaa.

-Keinukamarissa ei ole ollut hoitohenkilöstön vajetta koko aikana. Sen sijaan muusta henkilöstöstä oli vajausta taannoin. Siihen kaupunki puuttui ja asia korjattiin.

-Olemme myös keränneet verkkopalveluun aineistoa viime päivinä paljon julkisuudessa olleesta hoivakodista. Sivusto täydentyy ajan myötä.

Avi odottaa selvitystä

Avi edellyttää heinäkuussa antamassaan päätöksessä, että Attendo Medonen antavan selvityksen tilanteesta syyskuun puoleen väliin mennessä.

Siitä pitäisi käydä selville miten tilannetta korjataan.

Lisäksi avi pyytää Keinukamaria järjestämään saattohoidon asianmukaisesti.

-Emme ole vielä saaneet tuota selvitystä. Kun se tulee, teemme vielä sen pohjalta jatkopäätöksen, johtava ylitarkastaja Marja Kaasalainen avista kertoo.

-Palveluntuottaja eli Attendo Medone on viime kädessä vastuussa henkilöstön määrästä.

Hämeenlinnan ikäihmisten lautakunta on lähestynyt avia kirjeellä, jossa se toteaa, etteivät ammattiliittojen vaatimukset lisätä henkilöstöä perustu nykyisiin mitoituksen laskutapoihin.

Lautakunta on pyytänyt asian uutta käsittelyä.

-Kirje on kyllä tullut, mutta siihen ei ole vielä vastattu. Olemme odottaneet Keinukamarin selvitystä, Kaasalainen kertoo. (HäSa)

Menot