Uutiset

Keinukamarista tulee Keinusaaren palvelusydän

Keinusaareen nousee nyt melkein kilpaa useita Keinu-alkuisia taloja. Pisimmällä ovat Keinukamari ja Keinutuoli. Ensi vuonna alueelle pitäisi nousta myös vapaarahoitteisten Keinuhovin ja Keinukorennon.

Keinukamaria rakennuttaa Yrjö ja Hanna -säätiö. Taloon on tulossa 41 tehostetun palvelun asuntoa ja 24 dementiapaikkaa, jotka jakautuvat kahteen 12-paikkaiseen yksikköön. Naapuriin Hämeenlinnan vanhusten asuntosäätiö rakennuttaa Keinutuolia, johon tulee yli 50 yksiötä ja kaksiota.

– Ne ovat vanhuksille suunnattuja vuokra-asuntoja. Kerroksiin on suunniteltu myös yhteisiä oleskelutiloja, vaikka asunnot ovatkin ihan erillisiä, Hämeenlinnan vanhus- ja vammaispalvelujohtaja Leena Harjula kertoo.

Keinukamarin tiloja rakennuttava Yrjö ja Hanna -säätiö vuokraa tilat Hämeenlinnan kaupungille, joka puolestaan kilpailuttaa asumispalvelut aivan lähiaikoina.

Ensimmäiset talot valmistuvat Keinusaareen alkuvuodesta. Vanhusten asuntosäätiön talon odotetaan valmistuvan vuodenvaihteen tienoilla ja Keinukamarin helmikuun aikana. (HäSa)

Päivän lehti

23.11.2020

Fingerpori

comic