Uutiset

Keinusaareen tulee kolme uutta kerrostaloa

Keinusaareen, Wähäjärvenkadun varrelle on tulossa lähivuosina kolme uutta kerrostaloa. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo esittää, että kaupunginhallitus varaisi tontit Palmberg-Urakoitsijoille, Sato-Rakennuttajille ja NCC Rakennukselle.

Keinusaareen halutaan erityyppisiä kaupunkiasuntoja. Tällä hetkellä alueella on kolme omistustaloa, kaksi vuokrataloa ja kaksi asumisoikeusrakennusta. Lisäksi alueen asuin- ja palvelukeskuskortteliin on rakenteilla 67 tehostettua palveluasuntoa ja 56 vuokra-asuntoa niille hämeenlinnalaisille, jotka tarvitsevat apua arjessa selviytymiseen.

Nyt varattaville tonteille saa rakentaa neljäkerroksisen kerrostalon.

Sato-Rakennuttajat aikoo rakennuttaa alueelle omistus- ja vuokra-asuntoja, joita voidaan muokata asiakkaiden toiveiden perusteella. Palmberg-Urakoitsijat suunnittelee vapaarahoitteisia omistusasuntoja, jotka soveltuisivat myös iäkkäille. NCC Rakennuksen AktiiviKoti-kohteet on suunniteltu vanhuksille ja yhtiö on valmis toteuttamaan myös asumisoikeusasuntoja.

Näiden lisäksi tonttia haki kuusi muuta yhtiötä.

1 670-2 130 neliöisten tonttien myyntihinta on 210 000 euroa ja varaukset ovat voimassa toukokuun loppuun. Kaupunginhallitus päättää tonttien varaamisesta maanantaina. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic