fbpx
Uutiset

Keinusaaren maaläjät viedään pois

Keinusaaressa kummastuttaneiden maakasojen alkuperä alkaa selvitä.

Kaupungin rakennuspäällikkö Jukka Salminen kertoo, että maa-aines on tuotu Keinusaareen Arvi Kariston kadun varressa sijaitsevalta Vanhan Panimon työmaalta. Osa kasoista vietiin pois Keinusaaresta jo viime viikolla, ja viimeinenkin röykkiö lähtee alueelta lähiaikoina.

-Meillä oli siellä välivarastossa lievästi pilaantunutta maata. Yksi kasa odottaa vielä laboratoriotuloksia ja lähtee sellaiseen paikkaan, minne se kuuluu viedäkin, Salminen kertoo.

Salminen kertoo, että Vanhan Panimon alueelta tuodun maa-aineksen epäillään pilaantuneen Hopeakeskuksen toiminnan aikana. Hän ei osaa vielä sanoa, onko joukossa varsinaista ongelmajätettä.

-Se voi olla ongelmajätekasa, mutta sen vuoksi se on peiteltykin, ihan varmuuden vuoksi. Mutta kasa lähtee siitä kyllä eli ei siitä sinänsä haittaa ole, Salminen rauhoittelee naapureita.

Hämeen Sanomat kertoi viime viikolla oudoista maakasoista, jotka olivat ilmestyneet kesän aikana Korentokadun kerrostalojen naapuriin, kaupungin maille. Asukkaat kertoivat kasojen haisevan ja sisältävän rakennusjätettä kuten esimerkiksi lahoavaa lautaa. (HäSa)

Menot