Uutiset

Keltaliivien kritisoima presidentti Macron aikoo päättää radiohiljaisuutensa "tärkeillä ilmoituksilla"

Ranskan hallituksen tiedottajan mukaan kaikkia keltaliivien ongelmia ei tulla korjaamaan "taikasauvalla".
Ranskan presidentti Emmanuel Macron on saanut kritiikkiä siitä, ettei hän ole ottanut kuluneen viikon aikana kantaa Pariisissa velloneisiin keltaliivien mielenosoituksiin.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kaavailee päättävänsä yli viikon jatkuneen julkisen hiljaisuutensa.

Macronia on kritisoitu kuluneen viikon aikana siitä, ettei presidentti ole ottanut kantaa Pariisissa jatkuneiden keltaliivien mielenosoituksiin. Lauantaina mielenosoitukset jatkuivat jälleen aktiivisina Ranskan pääkaupungissa, ja poliisi otti kiinni satoja mielenosoituksiin osallistuneita.

Päivän aikana kaupungin kaupat ja ravintolat kokivat laajaa tuhoa.

Ranskan hallituksen tiedottaja Benjamin Griveaux ilmoitti lauantaina, että Macron aikoo antaa ”tärkeitä ilmoituksia”. Tarkennuksia siitä, mitä ilmoitukset koskevat, ei annettu.

Viikkoja jatkuneet keltaliivien mielenosoitukset alkoivat kritiikkinä kaavailtuja Ranskan hallituksen polttoaineen veronkorotuksia kohtaan, mutta sittemmin mielenosoittajat ovat laajentaneet vaatimuksiaan yhä parempiin elinoloihin varsinkin pienituloisille.

Hallitus on jo ilmoittanut peruvansa veronkorotuksia protestien vuoksi.

Hallituksen tiedottaja Griveaux totesi sunnuntaina televisiohaastattelussa kuitenkin, että Macronin tulevista ilmoituksista huolimatta ”kaikkia keltaliivien ongelmia ei korjata taikasauvalla.”

Sunnuntaina Ranskan valtiovarainministeri totesi myös arvioivansa, että keltaliivien mielenosoitusten vuoksi Ranskan talouskasvu kärsii.

 

Lue myösTrumpin mukaan Pariisin keltaliivimellakoiden syynä on Pariisin ilmastosopimus – väitti Twitterissä mielenosoittajien huutavan hänen nimeään Pariisin kaduilla

Lue myös: Keltaliivien mellakointi yltyi Pariisin kaduilla, vahingot huomattavasti viikon takaista pienempiä

Menot