Uutiset

Keltanokasta JYPin sankari

Tasaista ja fyysistä.

JYPin ja HPK:n puolivälieräsarja alkoi odotetusti. JYP ei saanut kotihallissaan mitään ilmaiseksi, mutta ansaitsi silti 3–1 (0–0, 1–1, 2–0) -voittonsa.

Hallitseva mestari on kokenut play off-joukkue. Silti Hippoksen kirkkaimpana tähtenä tuikki pleijareiden ensikertalainen. Markus Nenonen, 20, teki JYPille kaksi maalia ensimmäisen liigakautensa ensimmäisessä pudotuspelissä.

– Hieno fiilis on tehdä näissä tärkeissä peleissä maali, Nenonen hehkui pelin jälkeen.

JYPin ensimmäiseen Nenonen sai mainion syötön Jonne Virtaselta.

– Jonnella taisi olla silmät selässä. Siitä oli helppo laittaa kiekko maaliin.

Nenosen illan toinen osuma sinetöi loppunumerot. Hän ohjasi kiekon ohi hyvän ottelun torjuneen HPK-vahti Mika Järvisen Mikko Kaltevan siniviivavedosta.

– Se oli hyvä veto ja kiekko osui mailaani, maalintekijä sanoi.

Nenonenkin piti puolivälierien avausta odotetunlaisena taisteluotteluna,

– Fyysistä peliä ja kova tempo. Molemmat joukkueet puolustivat kovasti, hän mietti.

JYPin materiaalin laajuus tuli hyvin esiin heti keskiviikkona. Nelosketju junaili kaksi maalia. Kolmosketjun Petr Hubacek laukoi puolestaan 2–1-voittomaalin.

Vänttinen palasi

HPK sai jo keskiviikkona peliin mukaan Tuomas Vänttisen, joka blokkaili kiekkoa vanhaan malliin. Vänttinen teki myös HPK:n ainoan maalin. Ylivoimaosuman alustivat Ville Viitaluoma ja Jere Sallinen.

Juha Kiilholman ja Jesse Saarisen kanssa hyökännyt Vänttinen suomi kuitenkin itseään ottelun jälkeen.

– Menin munaamaan JYPin voittomaalin. En ehtinyt ottamaan kutia pois. Ajoitukset olivat päin peetä. Muuten oli ihan hyvä fiilis pelata, Vänttinen jutteli.

Hän vakuutti, että HPK nollaa keskiviikkoisen mielestään välittömästi.

– Nollattava se olisi, vaikka olisimme voittaneet. Tästä tulee pitkä sarja, hän ennakoi.

Pientä puristusta

Ei Kerho huonosti pelannut, vaikka ensimmäinen ryöstöretki ei onnistunutkaan. Se on kuitenkin selvä, että parantamisen varaa jäi Kerholle – ehkä JYPillekin. Pientä puristusta oli nähtävissä pudotuspelien alkuun. Syötöt eivät läheskään aina napsahtaneet kohdalleen, mutta taistelua ja kovaa kamppailuasennetta piisasi.

– Meillä aika moni pelasi ensimmäisen play off -ottelunsa. Sekin on nyt sitten koettu. Torstain kotiotteluun voidaan lähteä kirkkain mielin, selvitti HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Selinin mielestä ottelu oli odotetun tasainen.

– Kärsivällisempi joukkue voitti. Harmittaa se toinen JYPin toinen maali. Koko ryhmällä valuttiin siinä tilanteessa. Jäähyt taas sotkivat takaa-ajoa.

JYPin päävalmentaja Jyrki Aho piti puolivälierien avausta taistelukoitoksena.

– Tyytyväinen olen, kun saimme kolmanteen erään vielä napsun ylöspäin. Hyvää johtoasemapeliä meiltä, hän tuumi.

Torstaina toisen kerran

JYPin ja HPK:n puolivälieräsarja jatkuu torstaina Hämeenlinnassa. Kolmas ottelu on edessä lauantaina Jyväskylässä ja neljäs maanantaina Hämeenlinnassa.

HPK saa halutessaan torstaina ruotuun kanadalaisen puolustajansa Jordan Henryn, jonka viiden ottelun pelikielto päättyi keskiviikkona. Varmasti fressinä peliaikaa odottaa myös hyökkääjä Tuomas Santavuori, joka huilasi keskiviikkona. Liigajoukkueeseen myös kuuluvat Juuso Vainio, Ville Järveläinen ja Robert Leino pelasivat keskiviikkoiltana A-nuorten välieräottelun Raumalla. (HäSa)

Asiasanat