fbpx
Uutiset

Kemikaalitehtaan räjähdyksissä ja tulipalossa Texasissa on evakuoitu 60 000 asukasta

Keskiviikkona tapahtuneiden useiden räjähdysten seurauksena syntynyttä tulipaloa sammutettiin vielä varhain torstaiaamuna.
Texasissa on vuosien varrella sattunut useita paloja kemikaalitehtailla. Kuva on vuoden 2011 lokakuussa sattuneesta tuhoisasta palosta Magnablendin tehtaalla Texasin Waxahachiessä. Kuva: LARRY W. SMITH
Texasissa on vuosien varrella sattunut useita paloja kemikaalitehtailla. Kuva on vuoden 2011 lokakuussa sattuneesta tuhoisasta palosta Magnablendin tehtaalla Texasin Waxahachiessä. Kuva: LARRY W. SMITH

Neljä kaupunkia on määrätty evakuoitavaksi Yhdysvalloissa Texasissa petrokemikaaleja valmistavalla tehtaalla sattuneiden räjähdyksien vuoksi. Evakuointi koskee noin 60 000 alueen asukasta noin kuuden kilometrin säteellä tehtaasta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan TPC Group -yhtiön tehtaalla Port Nechesin kaupungissa on ollut useita räjähdyksiä keskiviikkona ja niitä on seurannut tulipalo, jota sammutettiin vielä varhain torstaiaamuna.

Ensimmäisessä, varhain keskiviikkoaamuna sattuneessa räjähdyksessä loukkaantui kolme tehtaan työntekijää, mutta he ovat jo päässeet sairaalasta.

Sitä seuranneet useat räjähdykset rikkoivat ikkunoita ja irrottivat ovia saranoistaan lähialueen taloista.

Räjähdysten syytä ei vielä tiedetä, mutta TPC-yhtiön mukaan asiasta tehdään perusteellinen tutkimus.

Ensimmäinen räjähdys tapahtui kemikaalien jalostusyksikössä. Yhtiön edustaja kertoi Reutersille, että se pyrkii keskittymään ensin onnettomuuden hoitoon ja minimoimaan sen ympäristövaikutukset.

TPC Group -yhtiön tehdas sijaitsee noin 145 kilometriä Houstonista itään. Tehtaassa valmistetaan muun muassa synteettistä kumia, nailonia, hartsia ja bensiinin lisäaineita.

Se työllistää vakituisesti 175 ihmistä ja 50 tilapäistyöntekijää.

Itä-Texasin alueella on sattunut viime aikoina myös muita räjähdyksiä petrokemikaalitehtailla. Huhtikuussa KMCO LLC:n tehtaan tulipalossa kuoli yksi työntekijä ja yksi loukkaantui. Heinäkuussa Exxon Mobil Corpin kemikaalitehtaan palossa loukkaantui 37 työntekijää.

Menot