fbpx
Uutiset

Kenen joukoissa seisot?

Olli Optimisti ja Pasi Pessimisti analysoivat yhdessä Suomen viisuehdokkaiden mahdollisuudet pärjätä Ateenan kansainvälisessä kisassa.

Annika Eklund: Shanghain valot.

Optimistin arvio: Nerokkaasti rakennettu kokonaisuus Bond-teemoineen ja lukemattomine hienoine yksityiskohtineen.

Upea sanoitus.

Pessimistin arvio: Aivan liian sekavasta ja täyteen lastatusta kipaleesta saa edes hitusen verran selkoa vasta kuudennen kuuntelukerran tietämillä. Ateenassa äänestäjät kuulevat esitykset vain kerran. Suomen kielen hienoudetkaan eivät esimerkiksi Saksassa kolahda.

Nina & Hanna-Riikka: Who I am.

Optimistin arvio: Tarttuva melodia ja vauhdikas esitys saa kenet tahansa hyvälle mielelle. Kappaleessa on myös trendikkäästi ripaus rokkia.

Pessimistin arvio: Mikrofonien kanssa keekoilu on nolosti kopioitu Ruotsin muutaman vuoden takaisesta esityksestä.

Safe six: I can´t wait.

Optimistin arvio: Koskettava hidas biisi ja tunteisiin vetoava tulkinta.

Pessimistin arvio: Voiko kolmen minuutin aikana nukahtaa?

Kilpi: Katharsis.

Optimistin arvio: Hyvin tehty hevi iskee katsojiin varmasti. Suomalaiset hevibändit ovat koukuttaneet ulkomaisia faneja paljon huonommillakin kipaleilla.

Pessimistin arvio: Kappaleessa ei kertaakaan sanota sen nimeä, “katharsis”. Mistä katsojan pitäisi sitten myöhemmin muistaa, mitä kappaletta hänen pitikään äänestää kun kieltäkään ei ymmärrä?

Jane: V.I.P.

Optimistin arvio: Kolmen nuoren ja kauniin naisen energinen yhdistelmä, joka yhdistää itämaista mystiikkaa menevään diskobiittiin. Toimii.

Pessimistin arvio: Yhteislaulu ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla ja koreografia ontuu. Pelastavaa Tarzania kaivataan.

Marita Taavitsainen: Enkeli itkee.

Optimistin arvio: Tätä Suomi tanssii, miksei myös muu Eurooppa? Taavitsainen on kokenut ja valovoimaisuutensa todistanut artisti, jonka hymy voi saada Euroopan polvilleen.

Pessimistin arvio: Taavitsainen mureni tv-haastattelussa jo semifinaalissa, vaikka haastattelijoina olivat Jaana Pelkonen ja Heikki Paasonen. Ei näytä hyvältä Ateenan kansainvälisiä lehdistötilaisuuksia ajatellen. Suomi-iskelmällä tuskin pärjää.

Katariina Hänninen: Devil on my shoulder.

Optimistin arvio: Vahvaääninen Hänninen kerää pisteet rokahtavalla mutta rauhallisella vedollaan.

Pessimistin arvio: Ei parasta Hännistä, sillä kappale on liian tasapaksu ja debyyttialbumilta tuttu angsti uupuu.

Johanna Pakonen: Kerta viimeinen.

Optimistin arvio: Hyvällä maulla diskomuotoon jalostettu vauhdikas iskelmä, joka on höystetty näyttävällä koreografialla. Kertosäe jää kimpoileman pään sisään kertakuulemalta.

Pessimistin arvio: Suomi-iskelmä on Suomi-iskelmää vaikka sen voissa paistaisi. Jos tällainen musiikki purisi Euroopassa, Matti ja Teppo olisivat lyöneet kansainvälisesti läpi jo kolmekymmentä vuotta sitten.

Ville Pusa & Christa Renvall: Eternally.

Optimistin arvio: Duetto, joka rokkaa raskaasti. Varma hitti ympäri Euroopan, miksei Amerikassakin asti.

Pessimistin arvio: Lavasäteily jää köykäiseksi, vaikka artistit ovatkin kovasti puristavinaan. Pusan ääni hiipuu epämiehekkäästi taustalle.

Lordi: Hard Rock Hallelujah.

Optimistin arvio: Liian harvoin on Suomella ollut massasta erottuvia ja omaperäisiä edustajia. Lordi on kerännyt positiivista näkyvyyttä ulkomaan medioissa melkoisesti jo pelkällä Suomen karsintaan osallistumisellaan.

Pessimistin arvio: Nyt ollaan jo liiankin omaperäisiä – Norjan edellisvuoden glamrock ylsi niukasti kymmenen parhaan joukkoon, vaikka kappale esityksineen oli maltillista valtavirtaa.

Jennie: Take me higher.

Optimistin arvio: Lähes täydellinen pop-helmi, joka erottuu taatusti edukseen. Näin hyvällä biisillä ei voi kuin menestyä!

Pessimistin arvio: Samanlaisia nuoren naisen esittämiä pop-ralleja mahtuu Ateenassa neljätoista tusinaan. Ei erotu joukosta.

Tomi Metsäketo: Eternamente Maria.

Optimistin arvio: Kaunis italiankielinen balladi, jonka esittää klassisen kaunis mieslaulaja. Varma menestyjä.

Pessimistin arvio: Hitaita kappaleita laulavat miesartistit eivät ole juurikaan juhlineet yleisöäänestyksen aikana, joten lähtökohdat eivät ole hääppöiset. Italian antamat säälipisteetkin jäävät saamatta, koska saapasmaa ei ole mukana kisassa.

Suomen viisumenestystä arvioitaessa Pessimisti korosti, ettei nykyisiä sijoituksia huonommin voi enää mennä.

Optimisti uskoi kuitenkin kaiken olevan mahdollista.

“Eurovision laulukilpailun Suomen karsinnan finaali kisataan perjantaina 10.3. Turun Caribiassa. Finaali lähetetään suorana lähetyksenä mm. Ylen TV2:ssa ja Radio Suomessa kello 20 alkaen.” (HäSa)

Menot