fbpx
Uutiset

Kennedyjen kirous ei näytä hellittävän – Nyt etsitään Robert Kennedyn kadonnutta tyttärentytärtä ja tämän pientä poikaa

Äiti ja poika katosivat torstaina meloessaan merellä. Surullisia perhetapahtumia on toden totta riittänyt.
Kennedyn perhe kuvattuna Hyannis Portissa syyskuussa 1931. Kuvassa ovat vasemmalta lukien Robert Kennedy, John F. Kennedy, Eunice Kennedy, Jean Kennedy, Joseph P. Kennedy Sr., Rose Fitzgerald Kennedy, Patricia Kennedy, Kathleen Kennedy ja Joseph P. Kennedy Jr. sekä taustalla Rosemary Kennedy. Koira on Buddy. Kuva: Richard Sears / John F. Kennedy Presidential Library and Museum
Kennedyn perhe kuvattuna Hyannis Portissa syyskuussa 1931. Kuvassa ovat vasemmalta lukien Robert Kennedy, John F. Kennedy, Eunice Kennedy, Jean Kennedy, Joseph P. Kennedy Sr., Rose Fitzgerald Kennedy, Patricia Kennedy, Kathleen Kennedy ja Joseph P. Kennedy Jr. sekä taustalla Rosemary Kennedy. Koira on Buddy. Kuva: Richard Sears / John F. Kennedy Presidential Library and Museum

Vuonna 1968 murhatun Yhdysvaltojen entisen oikeusministerin, senaattorin ja presidenttiehdokaskandidaatin Robert F. Kennedyn 40-vuotias tyttärentytär ja tämän 8-vuotias poika ovat kadonneet. He olivat melomassa torstaina Chesapeakenlahdella Washingtonin eteläpuolella, eikä heitä ole nähty sen jälkeen.

Uutistoimistot AP ja Reuters sekä BBC kertovat Yhdysvaltojen rannikkovartioston ja poliisin etsineet melojia yli 2 000 neliökilometrin alueelta. Merestä on löydetty kaatunut kanootti, joka mitä todennäköisimmin kuuluu kateissa olevalle kaksikolle.

Äiti ja poika olivat tiettävästi lähteneet vesille hakeakseen veteen lentäneen pallon. Sen jälkeen he alkoivat ajelehtia yhä kauemmaksi rannasta.

Salamurhat tunnetaan parhaiten

Kateissa olevan asianajaja Maeve Kennedy Townsend McKeanin äiti on Robert ja Ethel Kennedyn 11-lapsisen perheen esikoinen Kathleen Kennedy Townsend. Hän on syntynyt vuonna 1951,

Äidin ja hänen Gideon-poikansa torstainen katoaminen ei ole ainoa Kennedyn sukua tai klaania kohdannut murhenäytelmä. Se tuntuu päinvastoin olevan osa tosielämän draamaa, josta puhutaan jopa Kennedyjen kirouksena.

Monet suvun jäsenistä ovat kuolleet joko onnettomuuksissa tai muuten epätavallisista syistä.

Tunnetuimpia tragedioita ovat presidentti John F. Kennedyn ja presidenttiehdokaskandidaatti Robert F. Kennedyn murhat vuosina 1963 ja 1968 sekä John F. Kennedy nuoremman kuolema lentokoneonnettomuudessa yhdessä vaimonsa Carolyn Bessette Kennedyn ja Lauren Bessetten kanssa vuonna 1999.

Myös näyttelijä Marilyn Monroen kuolemaa vuonna 1962 on koetettu tavalla tai toisella kytkeä ainoa sivujuoneksi samaan sarjaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

John F. Kennedy ja Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis on haudattu Arlingtonin sotilashautausmaalle Virginiassa. Presidenttipariskunnan vieressä ovat Patrick ja Arabella Kennedyn haudat. Kuva: Wikimedia Commons
John F. Kennedy ja Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis on haudattu Arlingtonin sotilashautausmaalle Virginiassa. Presidenttipariskunnan vieressä ovat Patrick ja Arabella Kennedyn haudat. Kuva: Wikimedia Commons.

Alkoiko kirous jo 1940-luvulla?

Jos kirous on olemassa, sen voi katsoa alkaneen jo elokuussa 1944, jolloin Kennedyjen isoveli Joseph kuoli ohjaamansa lentokoneen räjähdettyä ilmassa Etelä-Englannissa toisen maailmansodan aikana.

Neljä vuotta myöhemmin toukokuussa 1948 veljesten sisar Agnes menehtyi puolestaan lentokoneonnettomuudessa Ranskassa poikaystävänsä kanssa.

John F. Kennedyä ja tämän puolisoa Jacqueline Kennedyä koeteltiin puolestaan lapsikuolemilla. Vuonna 1954 Jacqueline Kennedy sai keskenmenon ja vuonna 1956 hän synnytti kuolleen tytön. Elokuussa 1963 pariskunnan kolmas lapsi kuoli kaksi päivää syntymänsä jälkeen.

Presidentti Kennedy ammuttiin Dallasissa saman vuoden marraskuussa.

Todennäköinen huumekuolema 2019

Robert Kennedyn väkivaltaisen kuoleman jälkeen tapahtui Chappaquiddickin sillan onnettomuus heinäkuussa 1969.

Siinä samaan veljessarjaan kuulunut Edward M. Kennedy mitä luultavimmin juopuneena menetti autonsa hallinnan ja ajoi alas sillalta mukanaan Robert Kennedyn entinen sihteeri, joka sai surmansa. Tapaus varjosti Edward Kennedyn elämää ja uraa hänen kuolemaansa saakka vuonna 2009.

Surullisia perhetapahtumia on ollut muitakin.

Vuonna 1973 Joseph Patrick Kennedy II joutui auto-onnettomuuteen ja hänen matkustajansa halvaantui. Keväällä 1984 David Kennedy kuoli huumeiden yliannostukseen hotellissa Palm Beachillä Floridassa. Joulukuussa 1997 Michael Kennedy kuoli hiihto-onnettomuudessa Aspenissa Coloradossa.

Viimeksi elokuussa 2019 Robert F. Kennedyn lapsenlapsi Saoirse Kennedy Hill kuoli suvun omistamalla tilalla Massachusettsin osavaltiossa. Useiden lähteiden mukaan kuolinsyy oli huumeiden yliannostus.

Menot