Uutiset

Kennethille pappa on ykkönen

Mikko von Weissenbergilla ei ole eläkepäivinä ollut tekemisen puutetta, sillä päivät täyttyvät järjestötoiminnasta. Erityisesti sydäntä lähellä on työ vammaisten hyväksi, sillä Weissenbergin nuorin poika Kenneth on kehitysvammainen.

-Järjestötoiminta on antanut sisältöä elämään, ja jotain liikettä on ainakin viety eteenpäin. Eihän sitä voi kuvitella, että yhden ihmisen askareilla maailma tulisi paremmaksi, mutta varmasti jotain hyötyä siitä on.

Weissenberg haluaisi kehittää kolmannen sektorin yhteistoimintaa. Hän on ollutkin mukana perustamassa Hämeen Järjestötuki ry:tä, jonka toiminnan tarkoitus on auttaa yhdistyksiä niiden hallinnon pyörittämisessä.

-Tarkoitus on olla yhteinen palvelutoimisto, josta saa apua kirjanpidossa, tilintarkastuksissa ja postituksissa. Raha-automaattiyhdistys ei kuitenkaan innostunut tukemaan projektia. Nyt teemme Yhdessä enemmän -lehteä, jossa toimintaa tuodaan esille.

Weissenbergin mielestä yhteistoimintaa hyödyntämällä järjestöillä jäisi enemmän aikaa kenttätyöhön.

-Vielä näyttää siltä, että yhdistykset haluavat itse puurtaa hallinnon parissa ja se vie paljon aikaa.

Parhaillaan käynnissä on myös hanke, jossa yhteistoimintaa kehitetään Seutukeskuksen kanssa. Tarkoitus on, että kolmas sektori eli yhdistykset voisivat parantaa palveluaan, ja kontakteja voisi saada samalta luukulta.

Kehitysvammaisten näkyminen julkisuudessa saa Weissenbergin kasvoille leveän hymyn.

-Se on aivan ihanaa, että kehitysvammaisten panosta on nostettu esille.

-Murheena kuitenkin on edelleen kehitysvammaisten päivätoiminnan resurssien heikkous. Esimerkiksi Hämeenlinna ei ole kyennyt saamaan aikaan kunnollisia palveluita eikä sopivia tiloja. Asioita on pyöritelty ja jahkailtu, mutta nyt tunnelin päässä näyttää olevan valoa.

Valo kajastaa Virvelinrannassa, sillä sinne on suunniteltu vaikeavammaisten resurssikeskusta, jossa olisi tiloja päivätoiminnalle, Pääjärven kuntayhtymälle, Perttulalle ja Kehitysvammaisten tuki ry:lle.

Weissenbergit asuvat Visamäen mäellä keltaista vanhaa taloa, jonka he ostivat 1970-luvun alussa. Vaikka perhe muutti sen jälkeen vielä Vaasaan, talon he pitivät ja muuttivat takaisin Hämeenlinnaan viettämään eläkepäiviä.

-Olen seurannut Visamäen kehitystä myönteisesti. Loppuen lopuksi tämä on kaavoitettu aika nätisti, vaikka nykyisestä rakentamistyylistä voi olla monta eri mieltä.

70-VUOTIAS

Mikko von Weissenberg, toimitusjohtaja
– Syntynyt 28.04.1935 Kemiössä.
– Työskennellyt mm. toimitusjohtajana Osuuskunta Anvassa 1976-81 ja Vaasan kauppakamarin toimitusjohtajana 1981-93.
– Lukuisia luottamustoimia. mm Aulangon Rotaryklubin jäsen, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry hallinto- ja taloustoimikunnan jäsen, Hämeenlinnan kehistyvammaistentuki ry:n pj 2001-04, Hämeen järjestötuki ry:n pj 2001-04, hallituksen jäsen 2005- ja Hämeenlinnan työvalmennussäätiön hallituksen jäsen 2003-.
– Vaimo ja kolme lasta.
– Harrastukset: järjestötoiminta, nikkarointi, puutarhanhoito ja golf.
– Ei juhli merkkipäiväänsä. Mahdolliset muistamiset Kehitysvammaisten tuki ry:n toiminnan tukemiseen 568058-24229.

Päivän lehti

19.1.2020