Uutiset

Keräsen sisaruksilla kulki maaottelussa

Ahveniston Ampumahiihtäjien Kaisa ja Maija Keränen menestyivät komeasti ampumahiihdon nuorten Ruotsi–Suomi-maaottelussa Ruotsin Östersundissa viikonloppuna. Samassa yhteydessä kilpailtiin Ruotsin cupin osakilpailut.

Kaisa Keränen kilpaili D14–15-maaottelussa ja oli maaottelun ensikertalainen. Perjantain cupin kisa oli pikamatka ja sen Kaisa voitti puhtaalla ammunnalla. Suomi sai sarjassa peräti nelosvoiton.

Lauantain supersprintissä oli ensin karsinta, jonka seitsemän parasta selvitti tiensä finaaliin. Kaisa Keränen oli karsinnan toinen, mutta ylsi voittoon A-finaalissaan. Sunnuntain yhteislähtökisassa AAH:n nuori lupaus oli kolmella sakolla (0 3 1) kolmas. Hän oli sarjansa nopein hiihtäjä.

Maija Keränen kilpaili D16–17-sarjassa ja oli maaotteluedustajana jo neljännen kerran. Hän lähti ensimmäisiin kisoihin toipilaana, mutta oli sunnuntaina jo kovassa vedossa.

Perjantain pikamatkalla Maija Keränen oli kahdeksas kolmella sakolla (1 2). Lauantain supersprintissä hän sijoittui kuudenneksi oltuaan karsinnassa neljäs.

Voittoa Maija Keränen pääsi juhlimaan sunnuntain yhteislähtökisan jälkeen. Hän oli sarjansa ykkönen ja selvitti kilpailun yhdellä sakollaan (0 0 0 1).

Asiasanat