Uutiset

Kerho antoi kyytiä virolaisille

Moni luuli, että HPK joutuu sunnuntaina kovempaan testiin kuin lauantaina virolaisjoukkuetta vastaan. Toisin kävi. Oriveden Ponnistukselta lauantaina kaksi erää vienyt tallinnalainen Viimsi Spa oli pelkkä vastaantulija Kerhon pyörityksessä.

Tallinnalaiset eivät pystyneet edes uhkaamaan kotivoittoa. Joka erässä HPK meni menojaan hyvissä ajoin ennen loppua. HPK oli fyysisempi, pitempi ja urheilullisempi. Tasoero virolaisiin oli silti jopa yllättävän suuri.

Voi toki olla, että virolaisjoukkueet ovat oikeasti paljon parempia – ainakin kotipeleissään.

-Olen vähän pettynyt. Lauantaina pelasimme Orivedellä eri lailla. Pettynyt olen senkin takia, että menetimme parhaan pelaajamme polvivamman takia, mietti Viimsi Span valmentaja Keete Purin.

Tallinnalaisten Oksana Bosjanok satutti polvensa toisen erän ensimmäisen pallon aikana. Voi olla, ettei häntä nähdä pelikentillä ihan vähään aikaan.

”Ihan kamalaa”

Tallinnaan lentopalloilemaan lähtenyt Taru Lahti ei nähnyt mitään hyvää omiensa pelissä.

-Ihan kamalaa. En tiedä, mistä se johtui. Lauantaista meille jäi päälle hyvä henki. Silti sunnuntaina näki jo lämmittelyssä, etteivät kaikki ole kunnolla pelissä mukana, ex-kerholainen ihmetteli.

Virolaisjoukkueet jatkavat Mestaruusliigaa ensi viikonloppuna Pihtiputaalla ja Kuusamossa.

-Ei muuta kuin treenaamaan ja sitten taas Suomeen, Lahti sanoi.

Purin muistutti, että virolaisten ensimmäiset vastustajat HPK ja OrPo kuuluvat Suomen liigan parhaimmistoon.

-Meillä ei ollut alla yhtään kovaa harjoitusottelua, emmekä ole vielä valmiita hyvään peliin. Katseet kääntyvät jo seuraaviin otteluihin. Haluamme näyttää, että mekin osaamme pelata, valmentaja mietti.

Hämeenkaaren yleisö näki sunnuntaina Mestaruusliigan kokeneimman pelaajan. Osa HPK:n pelaajista ei ollut edes syntynyt, kun nyt 41-vuotias Reet Sepp passasi ensimmäisen kerran SM-sarjassa (vuonna 1991 Halikossa). Mestaruuttakin Sepp pääsi juhlimaan 1990-luvulla Valkealan Kajon paidassa.

”Lainesalon 200:s”

HPK:n passarille ja kapteenille Noora Lainesalolle sunnuntainen oli jo uran 200:s liigakoitos. Se on kova lukema 25-vuotiaalle pelaajalle, joka kaiken lisäksi on ehtinyt pelata kolme kautta Saksan Bundesliigassakin.

-Pelimme rullasi ihan hyvin. Esimerkiksi torjunta parani selvästi Pieksämäen avauksesta ja lauantaistakin. Virolaisilla taisi uskokin loppua. Kolmannessa erässä meillä oli jo helppo työ hoitaa homma, ”Lotta” jutteli.

Hänkin uskoi, että Viimsi Spa on virolaisista se kovempi vastustaja.

-Kopissakin painotettiin, että vastustaja kovenee lauantaista. En tiedä, koveniko se.

Skenderon kova

HPK pelasi tasaisen vahvasti. Onnistujia olivat kaikki ja sen näkee myös tilastoista. Marina Skenderiä on kuitenkin kehuttava taas erikseen. Hän vaikuttaa jopa paremmalta kuin viime kaudella, jolloin hän oli jo erittäin hyvä.

Skender oli taas lähes virheetön. Hän lyö kovaa, kun paikka. Myös Skenderin jujut uppoavat yleensä vastustajan kenttään. Hän lukee vastustajan torjunnan kiitettävästi.

Kerho oli kaikkien tilastojenkin mukaan paljon Viimsiä parempi. Tallinnalaiset tekivät kaiken lisäksi virheitä tolkuttoman paljon. 25 lahjapistettä vastustajalle kolmeen erään on tietysti liikaa. HPK selvitti pelin seitsemällä virheellä ja se on puolestaan aika hyvin.

HPK:n päävalmentajalla Dirk Sauermann oli tyytyväinen, kun Kerho selvitti sunnuntaisenkin suoraan kolmessa erässä.

-Vaihtoehdot vaihtopenkillä olivat vähissä, valmentaja huomautti

Vaihdosta peliin olivat tyrkyllä vain passari Noora Venho ja keskipelaaja Pihla Pelkiö. Valmiudessa oli Nette Tuominenkin, joka oli kuitenkin viikonloppuna kipeä.

Venho piipahti kentällä toisessa erässä. Hänen pelinsä kuitenkin päättyi, kun pallo kolahti ilkeästi sormille. Pelkiö pelasi kolmannen erän, jonka Lauren DeGirolamo puolestaan huilasi.

-Odotin lauantain tulosten jälkeen, että vastus on sunnuntaina kovempi. Pelistämme minulla ei ole negatiivista sanottavaa, enkä tietysti sitä haluakaan, Sauermann naurahti. (HäSa)