Uutiset

Kerho ei jää toiseksi kahvajäähyissä

Nimimerkki Katsomoritari kirjoitti Tapparan kahvaamisesta ja siitä kuinka epäoikeudenmukaisesti Milan Minar tuomitsee kahvajoukkueiden eduksi.

Enemmistö tämän lehden lukijoista varmasti nauttii aamukahvinsa ”haarniska päällä”, mutta pyydän jo etukäteen anteeksi, jos kirjoitukseni saa kuuman kahvin läikkymään rinnuksille tätä lukiessa.

Katson asiaa myös lätkäfanin lasien läpi, jotka minulla ovat sini-oranssit.

En ollut todistamassa kumpaakaan mainitsemaasi peliä ja oletan, ettei Katsomoritarikaan ollut Helsingissä pelatussa ottelussa.

Tapparan kapteeni Janne Ojanen oli pelin jälkeen kiitellyt tuomarilinjaa juuri ns. kahvajäähyihin aktiivisesti puuttumisesta.

Katsomoritari on ilmeisesti tutkinut jäähytilastoja. Tämän kauden keskinäisissä otteluissa kerho ei jää toiseksi ns. kahvajäähyissä.

Pelit, joita olen ollut paikalla seuraamassa ovat olleet vauhdikkaita ja jäähyjä on jaettu tasapuolisesti niin koukkimisesta, kampituksesta kuin estämisestäkin.

Katsomosta nähtynä kerho on ottanut jopa enemmän kyseisiä jäähyjä, mutta pitää muistaa, että katson asiaa sini-oranssien lasien läpi…

Huvittavinta on kuunnella huutoja Rinkelinmäen katsomossa. ”Tappara kahvaa”, ”kahvaporukka”, ”roikkuu”… Eikä mene kun pari minuuttia niin kerho ottaa jäähyn estämisestä.

Tuntuu olevan ihan sama kuka Tapparan valmentajan pallilla istuu, aina vaan kahvataan. Puolustuspelaaminen on siis kahvaamista. On varmasti yhdentekevää otetaanko nopemman vastustajan vauhti pois koukkimalla vai taklaamalla, vain toisessa tapauksessa soi tuomarin pilli, mutta lopputulos on aina sama, vauhti pois vastustajalta = kahvaamista.

Mika Saarinen yritti hetken istuttaa Tapparaan taitojoukkue-leimaa, mutta turhaan. Tapparan vahvin alue ei ole huipputaitava hyökkäys.

Mihin tästä pääsimme? Kun Tappara kahvaa, he tekevät sen piilossa ja äärettömän taitavasti, kerhon pelaajat eivät osaa kahvata ja tekevät sen tuomarin nenän alla.

Tappara harjoitteleekin pelkästään kahvaamista, on jopa mietitty mailanvalmistajan kanssa paremmin vastustajan kainaloon ujutettavan mailan valmistusta.

Jos joukkue ei ole tilastoissa tehtyjen maalien sarakkeessa liigan kärkeä, se on kahvaporukkaa.

Näinkö se menee?

Mustaa makkaraa vuodesta 1974

Janakkala

Tapparan Marko Ojanen ja Kärppien Ari Vallin viime lauantaina Hakametsän jäähallissa Tapparan 3-0 voittoon päättyneessä SM-liigaottelussa.

REIJO HIETANEN / LEHTIKUVA

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic