Uutiset

Kerho ei lähde kumartelemaan Ouluun

Takana kymmenen voiton putki ja seuraava vastustaja runkosarjan voittaja Oulun Kärpät. Juuri kutkuttavammista asetelmista ei voisi Hämeenlinnan Pallokerho aloittaa jääkiekkoliigan puolivälieriä perjantaina Oulussa. Ritariareenassa joukkueet ovat vastakkain ensimmäisen kerran lauantaina ja vääntöjä jatketaan maanantaina taas Oulussa. Ensimmäisen kerran puolivälieräsarja saattaa olla katkolla ensi keskiviikkona Kerhon kotikaukalossa. Tarvittaessa kamppailuja jatketaan 28.3. Oulussa, 29.3. Hämeenlinnassa ja 31.3. Oulussa.

HPK aikoo jatkaa pudotuspelejään samalla kaavalla kuin voittoisissa villi kortti -kierroksen otteluissa Jokereita vastaan. Se kuitenkin Kerhon leirissä tiedetään, että vastustajana on nyt pykälää kovempi joukkue. Lisäsykettä peliin tuo se, että HPK ja Kärpät kohtaavat ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä. Kauden runkosarjassa voitot menivät tasan 2–2.

– Meidän pitää olla rohkeita varsinkin hyökkäyssuuntaan ja pyrkiä ottamaan Kärppien kärjet pois. Saamme vastaamme nimittäin nyt todella laadukkaan joukkueen. Se ei ole mikään sattuma, että Kärpät vei runkosarjan voiton ja teki piste-ennätyksen, muistuttaa HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Kerhon peli loksahti kohdalleen olympiatauon jälkeen. Varsinkin vauhtia on piisannut pelistä toiseen.

– Kiekollinen pelimme on parantunut todella paljon, Arvonen pohtii.

Nelosketjun peliä mainiosti johtanut Otto Paajanen uskoo myös iloisen ja letkeän menon sopivan Kerholle.

– Vedämme vaan rennosti, ei siinä sen kummempaa taida olla. Se tulee selkäytimestä, Paajanen arvelee.

Kärkijoukkueet sytyttävät

Myös Paajanen tietää, mitä tuleman pitää puolivälierissä.

– Kärkijoukkueet ovat aina hyviä. Kärpätkin sytyttää meidät kovaan taisteluun, Paajanen vakuuttaa.

Paajasen trion (laidoilla Juha Koivisto ja Antti Aarnio) meno on miellyttänyt myös päävalmentajaa.

– Kyllä se on ollut meille pirun tärkeä kentällinen. Se dominoi Jokerit-sarjaa ja on tärkeä palanen joukkuetta, Arvonen pohtii.

Kerho on valmistautunut Kärppien kohtaamiseen huolella.

– Ennätimme huilatakin muutaman päivän. Sen jälkeen olemme olleet jäällä ja tehneet lyhyitä vetoja, että mieli pysyy raikkaana.

– Ouluun lennämme perjantaina kello 14.20 ja olemme hallilla jo kello 16. Kotiin palaamme heti pelin päätyttyä samalla koneella Kärppien kanssa, Arvonen kertoo.

HPK saa Oulun reissulle lähes täyden miehistönsä.

– Terveystilanne on ja ei ole ihan hyvä. Joonas Vihko on todennäköisesti poissa perjantain kokoonpanosta, mutta pelaa ehkä lauantaina Hämeenlinnassa, Arvonen suunnittelee.

Liigan muut puolivälieräparit ovat Tappara–Pelicans, Lukko–Blues ja SaiPa–JYP. (HäSa)

Asiasanat