Uutiset

Kerho ei säästellyt päätöserässä

HPK alkaa päästä vauhtiin jääkiekon naisten SM-sarjassa. Kauden tahmeasti aloittanut Kerho kukisti lauantaina kotikaukalossaan Tampereen Ilveksen selvin 6–0 (0–0, 1–0, 5–0) -numeroin.

Ilves on ollut tänä syksynä mieluisa vastustaja Kerholle. Joukkueet kohtasivat jo viime sunnuntaina Tampereella ja tuolloinkin täydet pinnat nappasi HPK.

Joukkueiden molemmat kohtaamiset ovat olleet tasaisia pelejä, vaikka lauantaina Kerho menikin lopulta menojaan. Todenteolla vauhtiin HPK nimittäin pääsi vasta kolmannessa erässä, jolloin maalintekokin alkoi sujua.

– Joukkue tukisti itseään ja siitä se peli lähti sujumaan. Kävimme toisella erätauolla läpi muutamia juttuja, jonka jälkeen työmoraalikin parani ihan selvästi. Olen todella tyytyväinen joukkueen venymiseen. Tästä on mukava jatkaa pelejä, sillä suunta on nyt ihan oikea, arvioi HPK:n päävalmentaja Marko Rahikainen.

Kerholla oli mahdollisuus ratkaista ottelu jo ennen päätöserääkin. Maalipaikkoja oli tarjolla varsinkin ylivoimalla pelatessa, mutta se pelin osa-alue ei tällä kertaa sujunut lainkaan.

– Sitä pitää kyllä harjoitella heti kun saamme siihen tilaisuuden, Rahikainen suunnitteli.

HPK:n maalissa pelannut Tiina Ranne oli joukkueensa sankareita. Hän piti joukkueensa pelissä mukana ottelun tehottomilla hetkillä. Ranne torjui 25 kertaa ja ylsi ensimmäiseen nollapelinsä Kerhon paidassa. Ilveksen maalivahti Salla Sivula kokosi puolestaan 30 torjuntaa.

Kerhon uusia onnistujia oli myös 19-vuotias kakkosketjun laitahyökkääjä Iida Haakana, joka iski tehot 2+0. Viidettä kauttaan kasvattajaseuransa SM-sarjajoukkueessa pelaava Haakana oli aiemmin pakki, mutta on viime keväästä saakka näyttänyt osaamistaan hyökkääjän tontilla.

– Olen päässyt koko ajan paremmin peliin mukaan ja onnistumisiakin alkaa näköjään tulla. Tänään pelasimme koko joukkue nousujohteisesti, mutta vasta kolmas erä oli sellaista kunnon peliä, Haakana myönsi.

Haakanan lisäksi maalinteossa onnistuivat Maija Otamo (1+1), Elviira Ylitalo (1+1), Ida Karjalainen (1+0) ja Essi Määttä (1+0). Maalisyöttöjä puolestaan jakelivat Riikka Noronen (0+2) ja Anniina Kaitala (0+2).

HPK pelaa seuraansa ottelunsa sunnuntaina Metritiksi-areenassa. Joukkue kohtaa kello 14 alkavassa pelissä Kuortaneen.

– Nyt pitää vain nollata tämä peli ja alkaa valmistautua heti seuraavaan. Kovaa saamme mennä Kuortanettakin vastaan, Haakana muistutti. HäSa

Asiasanat