Uutiset

Kerho esitti huikean nousun

Sarjajumbo Lukko ja HPK järjestivät perjantai-iltana Äijänsuolla uskomattoman kiekkotrillerin. Kerho voitti vaiherikkaan ottelun lopulta jatkoajan jälkeen 8-7 (3-1, 0-5, 4-1, 1-0).

Kerho ei häkeltynyt avauserässä, vaikka Aaron Gagnon vei Lukon johtoon ylivoimaosumallaan. Vajaassa kolmessa minuutissa HPK tuli rinnalle ja meni ohi. Ensin Juho Keränen tasoitti ottelun kauden kahdeksannella osumallaan. Sitten onnistui Niklas Almari. Siniviivakuti löysi tiensä Lukon maaliin Otto Paajasen hyvän maskin ansiosta. Kun vielä Jere Innala täräytti pikkumustan Kaapo Kähkösen (35 torjuntaa) selän taakse, peli näytti kääntyvän HPK:lle.

– Me emme olleet niin hyviä ensimmäisessä erässä. Maalit saimme tehtyä, mutta olimme huolimattomia pelin alussa, huonoa syöttämistä ja huonoa tekemistä kiekon kanssa. Lukko oli siinä parempi ja saikin johtomaalin. Vaikka menimme johtoon, pääsimme kuin koira veräjästä. Toinen erä sen sitten näyttikin, jutteli Kerhon avausmaalin tekijä Keränen.

Toinen erä oli Kerhon kannalta karmeata katseltavaa. Lukko pyöritti Kerhoa kuin sitä kuuluisaa pässiä narussa.

HPK otti enemmän tai vähemmän hölmöjä jäähyjä, joista Lukko rankaisi surutta. Viidestä toisen erän osumastaan kotijoukkue teki peräti kolme miesylivoimalla. Maalivahti Emil Larmin (23 torjuntaa) piikkiin ei voi osumista laittaa kuin Aleksi Saarelan 3-3 -tasoitusmaalin.

Keränen ei ollut lainkaan tyytyväinen joukkueensa edesottamuksiin. Hän antoi sapiskaa etenkin Kerhon alivoimapelaamisesta. Kritiikki oli toisaalta ansaittua, mutta toisaalta myös Lukko oli ylivoimapelaamisessaan uskomattoman tehokas.

– Lukko teki siinä kolme ylivoimamaalia. Meidän pakettimme levisi siinä täysin niin alivoimapelaamisessa kuin 5-5 -pelaamisessakin.

Kun Ville Vahalahti teki kolmannen erän alussa Lukon 7-3 -osuman, ei kukaan hallissa uskonut enää Kerhon nousevan taistelemaan ottelun voitosta. Toisin kuitenkin kävi.

Joonas Lehtivuoren kavennusmaalin jälkeen Kerho osui peräti kolme kertaa pelatessaan ilman maalivahtia ja laittoi puntit tasoihin. Eero Somervuori onnistui ensin siirretyn rangaistuksen aikana. Jere Innala toi Kerhon jo maalin päähän ylivoimalla ja jälleen ilman maalivahtia. Loppukirin kruunasi Teemu Turusen tahtomaali, johon Niko Kapanen ja Turunen tekivät esityön.

Keräseltä ei missään vaiheessa usko loppunut, vaikka tilanne näyttikin lähes toivottomalta.

– Toisella erätauolla herättelimme itseämme ja toisiamme. Lähdimme kolmanteen erään perusasioiden kautta tuloksesta piittaamatta. Yritimme tehdä meidän omia juttuja laadukkaasti. Ei se hyvältä näyttänyt, kun Lukko teki seitsemännen. Sitten alkoi tapahtua. Tällaista tämä välillä on. Neljännen maalimme jälkeen lumipallo lähti pyörimään oikeaan suuntaan.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa onnistua. Kädet nousivat jo ensimmäisen kerran ilmaan, kun Otto Paajasen laukaus kutitteli Lukko-maalin molempia tolppia.

Lopullinen ottelun voittomaali hakee vertaistaan. Matias Porseland pääsi läpiajoon, Kähkönen torjui kiekon, mutta Lukon Gagnon taituroi kiekon omaan maaliin. Kerholaisten riemulla ei ollut rajoja.

– En ole ikinä pelannut tällaista peliä. Se oli meiltä hieno nousu, iloitsi Keränen.

Asiasanat

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic