Uutiset

Kerho esitti kauden parastaan

Hämeenlinnan Pallokerhossa on tällä viikolla kuohunut ja tapahtunut vähintään riittävästi, kun toimitusjohtaja Risto Korpela vapautettiin tehtävistään ja pelaajaliikennettäkin oli sekä sisään että ulos. Seuran edustusjoukkue on pystynyt kaikesta päätellen keskittymään koko ajan olennaiseen, sillä HPK otti perjantaina sarjanelosesta Rauman Lukosta ansaitun voiton maalein 4–1 (0–1, 2–0, 2–0).

HPK ei tällä kertaa jäänyt ihmettelemään, vaikka Lukko ottikin avauserässä johdon hämeenlinnalaisille kovin tutun Janne Lahden maalilla. Otto Paajanen (2+1) ja Antti Miettinen käänsivät pelin toisessa erässä kotijoukkueelle, ja Paajanen ja Vojtech Polak sinetöivät kolmen maalin voiton päätöserän osumilla.

Paajanen on ottanut tällä kaudella ison askeleen eteenpäin. Lukkoa vastaan jo monta vuotta puolustussuuntaan jääkiekkoliigaa tunnollisesti pelannut keskushyökkääjä teki kauden 11. ja 12. maalinsa ja syötti lisäksi Miettisen osuman.

– Pelasimme varmaankin yhden kauden parhaista peleistämme. Kolmannessa erässä olimme vähän vaikeuksissa jäähyjenkin takia, mutta on aika tavallista, että takaa-ajoasemassa oleva joukkue tulee kovaa päälle. Se on ihan luonnollinen juttu, mutta pelasimme pirun hyvän pelin, Paajanen mietti.

Lopelta juniorina HPK:hon vaihtanut Paajanen muisteli, että kolmen tehopisteen ilta olisi hänen liigaennätyksensä.

– Taisi se olla, hän naureskeli.

Paajasen toisessa laidassa pelasi jo monelta vuodelta tuttu aisapari Juha Koivisto (0+2), mutta toista laitaa viilettikin liigadebytantti, 19-vuotias Miro Ruokonen.

– Hän pelasi todella hyvin ja Miron kanssa oli kiva pelata. Hän on hyvä luistelemaan, nopea ja kova vääntämään. Tuntui, että löysimme saman tien hyvän jutun keskenämme, HPK:n varakapteeni kehui.

23-vuotias jääkiekkoilija on peruskerholaisia. Hänkään ei ole kuitenkaan ollut liigauransa aikana tilanteessa, jossa seurassa tapahtuu viikon aikana näin isoja muutoksia.

– Loppujen lopuksi meille kopissa muuttui vain, että Eero (Somervuori) tuli takaisin. Hän on vanha tuttu. Muut muutokset eivät samalla tavalla näy päivittäisessä tekemisessämme. Me keskitymme omaan hommaamme eli treeneihin ja peleihin valmistautumiseen. Onnistuimme siinä tällä viikolla hyvin, Paajanen muistutti.

Hän painotti samalla myös sitä, ettei HPK voi jäädä liian pitkäksi aikaa nauttimaan ansaitusta Lukko-voitosta. Kerho matkaa lauantaina Kouvolaan KooKoon vieraaksi. Liigatulokas KooKoo voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Kouvolassa, joten HPK:lla on paikka kuitata tappio.

– Nyt pitää tehdä loppuverkat ja ruokailut huolella. Lauantaina pitää pelata vähintään yhtä hyvin kuin nyt. Voittoon on taas pitkä matka. Tästä pelistä otetaan hyvät jutut mukaan eli oikeanlainen itseluottamus. KooKoota vastaan pitää tehdä iso määrä duunia, Paajanen sanoi.

Virtaa HPK:lla ainakin on, sillä sen pelitahti on ollut viime aikoina rauhallinen.

– On tietenkin. Viikon välein pelatessa tuntuu, että fiilis on pelipäivinä vähän erilainen verrattuna siihen, että pelejä on koko ajan. HäSa

Asiasanat