Uutiset

Kerho eteni ryminällä välieriin

HPK on aloittanut vakuuttavasti lentopallon naisten Mestaruusliigan pudotuspelit. Puolivälierissä Kerho jyräsi pihtiputaalaisen LiigaPlokin puhtaasti otteluvoitoin 3–0. Paikkansa neljän sakissa joukkue sinetöi kukistamalla Plokin kolmannessa puolivälierissä eräluvuin 25–13, 25–11, 25–15 sunnuntaina Elenia-areenassa. Koko ottelusarjassa hämeenlinnalaiset eivät menettäneet vastustajalleen kuin yhden erän.

Liigan mitalipeleihin hämeenlinnalainen lentopallojoukkue jyräsi jo 19:nnen kerran peräkkäin.

HPK oli sunnuntain pelissä reilusti edellä vastustajaansa varsinkin vastaanotoissaan, torjunnoissaan ja hyökkäyspelissä. Joukkueen päävalmentaja Luca Chiappini halusi joukoistaan paljon irti ja saikin mitä halusi.

– Tämä oli puolivälieräsarjan paras esityksemme. Myös ensimmäiseen otteluun (keskiviikkona Hämeenlinnassa) olen tyytyväinen. Vaikka vastustaja ei ollut kovin hyvä, piti tänäänkin keskittyä koko ajan peliin ja mielestäni siinä myös onnistuimme aika hyvin. Pelasimme muutamaa pientä notkahdusta lukuun ottamatta hyvää lentopalloa, Chiappini arvioi.

KERHOLLE JÄÄ reilusti aikaa valmistautua vasta sunnuntaina alkaviin välieriin. Seuraava vastustaja selviää aikaisintaan tiistaina ottelupareista Woman Volley–LP Kangasala ja OrPo–Kuusamo. WoVo ja OrPo johtavat ottelusarjojaan sunnuntain jälkeen voitoin 2–1.

– Maanantaina meillä on vapaapäivä, mutta sitten alamme jo valmistautua seuraavaan vaiheeseen. Olemme edenneet loppukaudesta askel askeleelta ja sama on tavoitteena jatkossakin. Seuraavaa vastustajaa emme kuitenkaan pohdi lainkaan, vaan keskitymme vain omaan tekemiseemme, Chiappini painotti.

HPK ALOITTI sunnuntaina kokoonpanolla Michaela Madsen, Karoliina Friberg, Keao Burdine, Piia Korhonen, Lindsay Stazer, Katja Kylmäaho (passari) ja Saana Koljonen (libero). Peliaikaa toisen erän puolesta välistä saakka sai myös Kerhon toinen passari Annina Antikainen.

Kerhon koko joukkue ylsi sunnuntaina iloiseen esitykseen. Keskitorjuja Michaela Madsenin mukaan se oli myös tarkoitus ja samanlaista menoa on luvassa jatkossa.

– Meillä on kentällä ja harjoituksissa todella hyvä fiilis. Meillä puuttuu pelistämme enää vain jotain pientä, mutta sekin asia korjaantuu seuraavissa otteluissa.

– Tänään meidän ei tarvinnut revitellä edes ihan täysillä, mutta ihan velttoilemallakaan emme esiintyneet. Pelimme alkoi sujua sen jälkeen, kun saimme remmiimme mentaalivalmentajaksemme Jouko Mikkolan. Osaamme ottaa hommat nyt rennommin, Madsen pohti.

LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskinen osasi odottaa kovaa HPK:ta sunnuntainkin peliin. Miehen oman joukkueen panoskin oli lopulta ihan ennakoitu.

– Meillä loppui tässä pelissä jo bensakin. Liigapaikan säilyttäminen oli jo ihan hyvä saavutus surkean alkukauden jälkeen. Pudotuspeleissä menimme kapealla materiaalilla, ja muutama avainpelaaja taisi olla vähän sairaanakin, Koskinen kertoi.

Asiasanat