Uutiset

Kerho jäi nollille pronssiottelussa

HPK:n A-nuorten jääkiekkojoukkueen kausi päättyi alakuloisissa tunnelmissa torstaina Kuopiossa. Joukkue hävisi nuorten liigan pronssiottelun tylyin 5–0 (2–0, 2–0, 1–0) -numeroin KalPalle.

Kerho jäi KalPan kyydistä jo ottelun alussa, eikä vaisusti pelannut joukkue ei saanut konettaan käyntiin pelin missään vaiheessa.

– Turha tässä on nyt mitään selitellä. Emme saaneet peliämme käyntiin vaikka kuinka yritimme. Joukkue ei pystynyt hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja tulos oli tässä. Kaveri puolestaan oli selvästi halukkaammalla pelipäällä ja ansaitsi voittonsa, jutteli Kerhon päävalmentaja Matti Tiilikainen pelin tauottua.

HPK:n maalissa aloittanut Henri Viitala luisteli vaihtoon toisessa erässä 3–0-tilanteessa. Hän ennätti torjua 18 kertaa.

Ottelun lopun Kerhon maalissa pelasi Ukko-Pekka Luukkonen. 18-vuotiaiden MM-leiriryhmään nimetty veskari ennätti torjua 15 kertaa.

Luukkosen valinta MM-ryhmään ei ollut ainoa hyvä uutinen Kerholle torstaina, sillä myös hyökkääjä Eetu Tuulola on nimetty MM-leirille.

KalPan maalit iskivät Henri Knuutinen (1+1), Tatu Kokkala, Aleksi Hämäläinen, Jere Manninen ja Topi Piipponen.

Nollapelin pelannut veskari Samu Lonkila torjui 21 kertaa.

Runkosarjassa yhdeksänneksi sijoittunut HPK aloitti pudotuspelit villi kortti -kierrokselta kukistamalla TPS:n. Vauhtiin päästyään joukkue juhli puolivälierissä makeita voittoja runkosarjan voittajasta Jokereista. Välierissä Ilves oli kuitenkin liian kova vastustaja voitoin 2–1.

– Jokereita vastaan pelasimme erittäin hyvin, samoin kotipelissämme Ilvestä vastaan. Näistä otteluista emme kuitenkaan saaneet mitään mukaan Kuopioon, Tiilikainen harmitteli.

Neljäs sija nuorten liigassa ei ole kuitenkaan ihan huono saavutus. Marraskuun maajoukkuetauolla Kerhoa ei nimittäin vielä monikaan veikkaillut pudotuspeleihin.

– Olimme 20 kierroksen jälkeen vasta neljäntenätoista, mutta loppukaudesta pojat nostivat tasoaan huikeasti. Kokonaisuutena tämä kausi oli aika hieno matka, vaikka se nyt päättyikin tappioon, Tiilikainen pohti.

Myös nuorten liigan loppuottelut käynnistyivät torstaina. Ensimmäisessä kohtaamisessa Tampereen Ilves voitti kotikaukalossaan Espoon Bluesin numeroin 6–5. HäSa

Asiasanat