Uutiset

Kerho jäi Sibirin jalkoihin

HPK avasi Kultakeskus-turnauksen perjantai-iltana Rinkelinmäellä KHL-seura Sibir Novosibirskia vastaan. Vierailijat olivat ottelussa muutaman potkun kotijoukkuetta edellä ja voittivat kamppailun 2–0 (0–0, 2–0, 0–0).

Kerho pääsi ensimmäisessä erässä pelaamaan kuusi minuuttia ylivoimaa, mutta tehot jäivät puuttumaan. Kertaalleen kiekko saatiin toimitettua Sibirin maaliin. Osuma kuitenkin hylättiin tilannetta edeltäneen käsisyötön vuoksi.

Sibir vieraili muutamaan otteeseen vaarallisesti HPK:n päädyssä. Juuse Saros (27 torjuntaa) venyi maalillaan kuitenkin huippupelastuksiin.

Kahden tason maski

Toisessa erässä oli HPK:n vuoro jäähyillä. Sibir ei jättänyt tilanteita käyttämättä vaan iski kaksi maalia. Vladimir Butuzovin epäonnistuneen rankkarin jälkeen Jarno Koskiranta (0+1) voitti hyökkäyspään aloituksen 100–0. Dmitry Kugryshev (1+1) tälläsi sydämensä kyllyydestä kiekon yläkulmaan.

– Yritin siinä kurkotella, mistä veto lähtee. Sitten kiekko tuli aika hyvin jalkojen takaa enkä ehtinyt siihen enää mukaan, kertasi Saros ottelun avausmaalia.

Toinen maali oli lähes yhtä hieno. Kiekko pelattiin ylivoimalla viivaan Patrik Hersleylle (1+0), jonka tulinen kuti upposi Saroksen maalin vasempaan yläkulmaan. Sibir rakensi maalivahdille tilanteessa aikamoisen maskin.

– Vastustaja teki kahteen tasoon hyvän maskin. Yritin katsoa vastakkaiselta puolelta ja arvioida mihin veto tulee. Tällä kertaa se meni maaliin.

Kolmas erä oli kahden väsyneen joukkueen vääntämistä eikä lisämaaleja enää nähty.

Arvonen luottaa Sarokseen

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvosella on täysi luotto nuoreen maalivahtiinsa.

– Juuse on mennyt taas askeleen eteenpäin viime vuodesta. Maalivahtiosaston kanssa voimme luottavaisin mielin lähteä Liigaan. Se ei tule ainakaan meillä pätkimään yhtään.

Parannettavaa Arvosen mukaan on enemmänkin kenttäpelaamisessa.

– Kun me pystyimme rytmittämään peliämme, pelasimme tänäänkin hyvin. Ajatus ei ole vielä kuitenkaan kaikilla pelaajilla kirkkaana ja selkärangassa. Sitten kun pelaamisemme menee seisoskeluksi ja hukkaamme kiekkoja hyökkäyssiniviivalle, olemme kusessa.

HPK on tehnyt kolmessa pelaamassaan harjoitusottelussa tasan yhden maalin. Arvonen oli tilanteesta huolissaan.

– Totta kai se huolestuttaa. Tänäänkin meillä oli paikkoja. Nämä KHL-pelit ovat hyviä pelejä syksyä ajatellen. Näissä et saa missään vaiheessa mitään ilmaiseksi. Nämä KHL-ryhmät ovat äijäryhmiä.

Kerho kohtaa lauantaina kello 18 turnauksen päätösottelussa Jokerit. (HäSa)

Asiasanat

Menot