Uutiset

Kerho jyräsi vierasvoittoon

Hämeenlinnan Pallokerhon lentopallonaiset ovat aika lähellä tämän kauden Mestaruusliigan runkosarjan kakkospaikkaa ja kotietua mahdollisissa välierissä. Kerho otti keskiviikkona LP Kangasalasta ansaitusti voiton erin 3–0 (28–26, 25–20, 25–13).

Yksi iloisimmista HPK-pelaajista oli varmasti libero Eveliina Rautiainen. Kaksi ja puoli kuukautta loukkaantumisen takia liberon tontilta sivussa ollut Rautiainen oli Kerhon kokoonpanossa mukana jo muutamassa edellisessä ottelussa, mutta palasi omalle liberon tontilleen Kangasalla toisessa erässä.

– Tuntui tosi kivalta pelata, pistää pitkästä aikaa liberopaita päälle ja hakea palloja. Olin vielä välillä vähän hukassa, mutta kyllä se tästä lähtee, Rautiainen iloitsi.

Sivussa oli ikävää

Rautiaisen loukkaantunut jalka on pelaajan mielestä jo hyvä.

– Se paranee koko ajan, mutta on jo nyt hyvässä kunnossa. Pieniä oireita on vielä, mutta ne eivät haittaa, libero sanoi.

Hän myönsi, että sivussa oli ikävä olla.

– Se oli ihan hirveää. Oli vaikea pysyä poissa, ja valmentajat joutuivatkin koko ajan sanomaan, etten saa seistä, vaan pitää mennä istualleen pallottelemaan seinää vastaan. Fysioterapeutit ja hierojat auttoivat kuitenkin minua koko ajan, ja pääsin nopeasti takaisin.

Rautiainen oli tyytyväinen Kerhon esitykseen.

– Peli oli meiltä tosi hyvä. Pystyimme keräämään sunnuntain OrPo-pelin jälkeen joukkomme uudelleen ja saimme opeteltua uudet taktiikat Kangasalaa vastaan. Olimme mukana tuoreilla jaloilla ja päällä, libero nauroi.

Alku tasaista, sitten repesi

Ottelun ensimmäinen erä oli vielä tasainen ja toinenkin ratkesi vasta lopussa. Kangasalalaisia jäi kismittämään avauserän lopun tilanne, jossa Piia Korhonen löi kieltämättä reilusti yli, mutta rajatuomari tuomitsi pallon sisään. Toisaalta kotijoukkueen passarin Alison Landwehrin kosketus olisi pitänyt viheltää virheeksi palloa aikaisemmin, jolloin Kerho olisi päässyt eräpallotilanteeseen jo vähän aikaisemmin.

– Onhan se aina ikävää, kun ollaan kuin bingossa, eikä tiedä mikä pallo nousee esiin. Aika mielenkiintoinen peli tuomareilta, Kangasalan päävalmentaja Tuomas Alatalo sanoi.

Kolmas erä olikin jo selvä. Kerho jyräsi laajalla rintamalla, eikä kotijoukkue pystynyt vastaamaan. Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Bruno Napolitano muistutti, ettei lähtötilanne ollut HPK:lle helppo.

– Pelasimme sunnuntaina kaksi tuntia ja 40 minuuttia OrPoa vastaan, ja tähän peliin oli väliä vain muutama päivä. Olen tyytyväinen joukkueemme esitykseen. Peli on mielestäni parantunut elokuusta aika paljon, vaikka emme olekaan vielä valmiita, Napolitano.

Italialainen oli onnellinen Rautiaisen puolesta.

– Mielestäni kuntoutus on nyt loppu. Se on joukkueellemme tärkeä asia, sillä olemme pelanneet viime ajat toinen passari (Noora Venho) liberona, jolloin on ollut harjoituksissa vain yksi passari (Katja Kylmäaho). Tärkeintä tämä oli kuitenkin Eveliinalle, joka on erinomainen tyttö ja hyvä pelaaja, Napolitano kehui.

Kangasalan luotsi Alatalo harmitteli avauserän menetystä.

– Tulimme hyvällä ilmeellä ja haastoimme, mutta emme saaneet otettua avauserää. Toisessakin hangoittelimme, mutta taso alkoi laskea. HPK on vähän niin kuin dieselveturi, joka jauhaa omaa peliään. Emme pysyneet siinä mukana, Alatalo myönsi. (HäSa)

Asiasanat