Uutiset

Kerho kaatoi ansaitusti vieraissa Lukon

Harvoin on HPK:lta viime aikoina nähty niin selvää hallintaa, varsinkaan vieraskentällä, kuin lauantaina Raumalla. Kerho menetti tehottomuuteensa yhden sarjapisteen, mutta otti ansaitusti jääkiekkoliigan sarjajumbosta Lukosta voiton jatkoajalla maalein 2–3 (0–0, 1–1, 1–1).

HPK:n jatkoajan ratkaisija oli Sakari Manninen, joka pääsi polkemaan omalta alueelta yksin läpi ja laukoi kiekon Kaapo Kähkösen jalkojen välistä maaliin.

– Totta kai maalin tekeminen tuntui hyvältä. Pelasimme erittäin hyvän vierasottelun ja meillä oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja. Lopussa vastustaja pääsi vielä tasoihin, mutta emme siitä lannistuneet, vaan jaksoimme vielä jatkaa ja saimme ihan ansaitun voittomaalin, Manninen sanoi.

Kovin kaukana ei vierasjoukkueen kolmen pisteen voittokaan tosiaan ollut. Teemu Turunen teki Kerholle johtomaalin Niko Kapasen erinomaisesta esityöstä kolmannen erän lopussa, mutta niin vain Lukko tuli tasoihin neljä sekuntia ennen päätöserän loppusummeria Janne Niskalan maalilla.

Mannisen mielestä Kerhosta löytyy luonnetta.

– Pelaamme hyvin ja olemme kärsivällisiä. Pelin taso pysyy hyvänä ja se antaa hyvän maalivahtipelin kanssa aina mahdollisuuden voittaa, hän jatkoi.

HPK:n peli on ollut taas viime aikoina tuloksellista maajoukkuetauon jälkeen tulleen neljän ottelun tappioputken jälkeen.

– Olemme nyt oppineet voittamiseen tarvittavia asioita ja toteuttaneet niitä. Pelaamme koko ajan omaa systeemiämme ja se kantaa ja antaa meille joka ilta mahdollisuuden voittaa. Nyt saimme taas siitä palkinnon, Kerhon kultakypärä sanoi.

HPK pääsi ottelussa kaksi kertaa johtoon, sillä myös pelin ensimmäinen maali oli hämeenlinnalaisten tekemä. Eero Somervuori laukoi kiekon nolla- tai jopa miinuskulmasta Lukon maalille ja se painui Kähkösen suojuksista maalin perukoille. Lukon Ville Vahalahti onnistui kuitenkin tasoittamaan vielä saman erän aikana.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli ansaitusti tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Olimme kyllä ihan ylivoimaisia. Peli oli itse asiassa jopa kauden parhaimpia esityksiä, top 3 -pelejä. Olimme nyt niin hyviä, Pennanen sanoi.

Sen verran edellä Kerho suurimman osan pelistä oli, että Lukon voitto ja jopa sen yksi piste tuntuivat epäoikeudenmukaisilta. Toisaalta kotijoukkueella oli jatkoajalla kaksi erinomaista paikkaa ottaa toinen piste ennen kuin Manninen polkaisi karkuun.

– Jääkiekko meinasi olla taas epäoikeudenmukaista tai ei sitä toisaalta pidä välttämättä niinkään ajatella. Jos oikein tiukkoja ollaan, olisi molemmat maalit pitänyt pystyä puolustamaan pois. Silti ei voi olla kuin tyytyväinen. Tämä oli meille viikon kolmas peli ja pystyimme silti pelaamaan tuolla tavalla, vaikka vastustajalle peli oli toinen. Olemme ihan huippukunnossa, Pennanen myhäili.

Pennanen myönsi, että toinen tappio mainiolla esityksellä olisi tuntunut pahalta.

– Voittomaali oli erittäin tärkeä, vielä kun Lukko pääsi tekemään tasoituksen ihan tyhjästä. Jatkoajallahan oli sitten tosi lähellä, ettei peli kääntynyt Lukolle. Taisimme sitten tehdä itse ensimmäisestä paikasta. Olemme joka tapauksessa hyvällä tiellä. Hyvä tulee, kun saamme tehokkuutta lisää.

Pennanen on luottavainen, että Kerholle tulee vielä pelejä, joissa kiekko menee useamminkin maaliin.

– Varmasti. Lahden Jaskahan taitaa olla meillä ainoa, joka on tehnyt SM-liigassa paljon maaleja yhdellä kaudella. Meillä sen pitää tulla kollektiivin kautta, jos neljä ketjuamme pystyisi jokainen tekemään pelissä yhden maalin ja joku vaikka kaksi. Siihen ei ole mitään estettä, valmentaja luotti.

HPK jatkaa pelejään ensi keskiviikkona vierasottelulla Helsingin IFK:ta vastaan

Katso videoHPK:n avausmaalin tekijän Eero Somervuoren haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic