Uutiset

Kerho kaipaa tarkkuutta maalintekoon

Hämeenlinnan Pallokerhon liigamiehistöllä on edessään kahden kovan kotiottelun viikko. Tiistaina joukkue kohtaa Porin Ässät ja lauantaina Ritariareenaan saapuu Tampereen Tappara. Voitot molemmista otteluista parantaisivat merkittävästi Kerhon osakkeita, sillä joukkueella on saaliinaan viidestä ottelusta vain viisi pistettä.

HPK:n ykkösketjun laitahyökkääjä Eero Somervuori tietää, millä tempulla Kerho parantaa peliään.

– Meiltä pitää löytyä enemmän tarkkuutta maalintekoon. Pelasimme lauantaina Kuopiossakin (KalPaa vastaan) aika hyvin, mutta ylivoimapeliin jäi paljonkin parannettavaa. Meillä taisi olla viisi ylivoimaa, joista onnistuimme tekemään vain yhden maalin. Erikoistilanteet ja maalivahtipeli ovat aika tärkeitä asioita jääkiekossa, ja niistä vain toinen meillä toimii hyvin, Somervuori pohtii.

Somervuori on päässyt hyvin vauhtiin Kerhossa. Ei edes uusien sääntöjen mukainen suurempi hyökkäysalue ole tuottanut miehelle ongelmia.

– Eivät pelin perusperiaatteet ole mihinkään muuttuneet. Maalit tehdään kuitenkin enimmäkseen maalin edestä, Somervuori muistuttaa.

Tiistain ottelusta Somervuori povaa vauhdikasta kamppailua. Ässät on aloittanut kauden Kerhoa paremmin – joukkueella on koossa kahdeksan pistettä.

– Olen aina tykännyt pelata Ässiä vastaan. Uskon, että tiistaina on ihan hyvä peli, Somervuori sanoo.

”Haalarit päälle ja ylänappi kiinni”

HPK pääsee yrittämään Ässien kaatoa todennäköisesti ehjällä kokoonpanolla. Maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen ei kuitenkaan vielä maanantaina paljastanut joukkueensa kokoonpanoa.

– Ei Picassocaan näytellyt keskeneräisiä maalauksiaan. Sen verran voin sanoa, että maalivahdeista toinen pelaa ja toinen ei, Lehtonen vitsaili.

Myös Lehtonen odottelee Ässät-ottelua mielenkiinnolla.

– Saamme vastaamme kovan työmoraalin omaavan joukkueen. Kyllä meidän pitää vetää taas haalarit päälle ja panna ylänapit kiinni, ja pyrkiä entistä tarkempaan peliin. Vain sillä lailla saamme ne kolme pistettä, Lehtonen uskoo.

Lehtonen muistuttaa, ettei Kerhon pelissä ole mitään suurempia ongelmia.

– Kuopionkin ottelu oli ihan tasainen vääntö, vaikka se menikin jatkoajalla puolustus- ja selviytymistaisteluksi, Lehtonen muistelee.

HPK:n ja Ässien välinen liigaottelu pelataan Ritariareenassa tiistaina kello 18.30. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic