Uutiset

Kerho karkasi toisessa erässä

HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen ei tarvinnut ihmeitä esittää sunnuntaisessa SM-sarjaottelussaan KJT:tä vastaan. Toisessa erässä vauhtiin päässyt Kerho kukisti keravalaisen vastustajansa selvin 5–0 (1–0, 3–0, 1–0) -luvuin.

HPK on oppinut pelaamaan tiiviisti puolustavaa KJT:tä vastaan. Kotijoukkue hyödynsi maalipaikkansa riittävän hyvin, eikä omissakaan soinut vastustajan nopeiden vastaiskujen päätteeksi.

Kerhon maalissa pelannut Anu Herrala torjui nollapeliinsä vain 16 kertaa, mutta muutaman kerran 20-vuotias veskari ylsi komeaan torjuntaan.

– Tällaiset pelit ovat aina vähän hankalia maalivahdeille, mutta pitää vain olla koko ajan hyvin hereillä. Joukkueemme pelasi tänään lopulta ihan hyvin ja oli ihan tehokaskin, jutteli maalivahti Herrala pelin jälkeen.

Oulun Kärpissä viime kaudella pelannut Herrala on näillä näkymin Kerhon ykkösveskari pitempäänkin, sillä Tiina Ranne on sivussa loukkaantumisen takia ainakin vuodenvaihteeseen saakka.

Tyrnävältä kotoisin oleva Herrala on tauon jälkeisissä kahdessa pelissä osoittanut olevansa luotettava veskari.

– Pelasin ennen taukoa jo pari peliä ja sain nyt hyvän uuden startin viikonvaihteen peleissä. Olen päässyt hyvin mukaan Kerhon menoon, Herrala hymyili.

HPK:n hyökkääjistä tehokkain sunnuntaina oli ykkösketjun laitahyökkääjä Elviira Ylitalo. Lauantaina Kuortaneella kaksi maalia iskenyt Ylitalo ylsi tällä kertaa tehoihin 2+1.

Maalinteossa onnistuivat lisäksi hyökkääjät Anniina Kaitala (1+1), Essi Määttä (1+1) ja Riikka Noronen (1+1). Syöttötilastojaan kaunistelivat puolestaan hyökkääjä Ida Karjalainen (0+2) ja pakit Noora Jaakkola ja Jutta Stoltenberg.

Kerhon ja KJT:n kamppailu oli maalivahtien torjuntojenkin mukaan melkoisen yksipuolinen näytös, sillä Espanjan maajoukkueen veskari Alba Gonzalo torjui KJT:n maalissa 40 kertaa.

Kerhon päävalmentaja Marko Rahikainen oli onnistunut laatimaan hyvän taktiikan sunnuntain peliin.

– Kaverin pelityyli on jo onneksi tiedossa, ja varsinkin keskialueella joukkue puolustaa vahvasti. Emme ole tahtoneet päästä muurin taakse, mutta nyt homma toimi jo aika hyvin. Kyllä pelissämme oli paljonkin hyvää tänään – ainakin viisi tehtyä maalia ja nollapeli, Rahikainen pohti.

HPK:lla oli ennen lauantain Kuortaneen ottelua lähes kolmen viikon tauko. Se ei kuitenkaan ainakaan sunnuntaina näkynyt joukkueen menossa.

– Harjoittelimme tauon aikana hyvin ja pahin kipsi mureni jo lauantain pelissä, päävalmentaja Rahikainen arveli.

HPK kohtaa KJT:n seuraavassakin ottelussaan. Joukkueet ovat vastakkain Keravalla ensi lauantaina pelattavassa ottelussa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic