Uutiset

Kerho katkaisi TPS:n pitkän voittoputken

Hämeenlinnan Pallokerholla oli keskiviikkona kelpo iltapuhde jääkiekkoliigassa. Kerho katkaisi vieraskentällä Turun Palloseuran viiden ottelun mittaiseksi kasvaneen voittoputken ottamalla isännistään ansaitun voiton numeroin 5–1 (1–0, 1–0, 3–1).

Kerho sai otteluun mainion alun, kun Oskari Manninen täräytti tolpan kautta joukkueen johtoon jo ajassa 1.57. Toisessa erässä vierasjoukkueesta maalasi Philippe Cornet ja kolmannessa erässä hämeenlinnalaisten johtoa kasvattivat Petteri Nikkilä ja Teemu Turunen ennen kuin Tomi Kallio laukoi TPS:n ainokaisen. Janne Lahti lopetti turkulaisten toiveet ihmenoususta tekemällä HPK:n viidennen maalin tyhjiin.

– Hyvä voitto, joka antaa meille myös paljon itseluottamusta. Vastassa oli liigan kovakuntoisin joukkue yhdessä KalPan kanssa ja pystyimme täällä voittamaan sen. Monen asian piti olla kunnossa – maalivahtipeli, hyvä ali- ja alivoima ja viidellä viittä vastaan peli oli hyvää 50 minuuttia, kävi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ottelua läpi.

TPS sai päätöserän viimeisellä kympillä painetta HPK:n päätyyn.

– Kun pääsimme 3–0-johtoon, meille tuli pieni ulospuhallus. Eihän se hyväksyttävää ole, mutta inhimillistä kylläkin. Puolustajat olivat kovilla, kun jouduimme hyökkäämään paljon paineen alta ja puolustamaan omissa pitkiäkin pätkiä. Se oli ainoa asia, mikä jäi hampaankoloon. Annoimme suotta huippupaikkoja ja saamme kiittää Emiliä (Larmi) siitä, että lukemat pysyivät tuollaisena. Kokemus oli joka tapauksessa hyvä, saimme lisää oppia ja menemme eteenpäin, Pennanan analysoi.

HPK:n maalissa pelannut Larmi oli TPS:aa vastaan erinomainen. Maalivahtikin nautti pelaamisesta pienen tauon jälkeen.

– Saimme tänään tehtyä viisi maalia. Sillä pitääkin päästä pitkälle. On helpompi pelata, kun toiseen päähän menee maaleja, eikä pelata vain nolla-nollaa, Larmi mietti.

Omaan peliinsä tulokasmaalivahti oli tyytyväinen.

– Minulla oli peleistä pieni tauko, eikä edellinen pelaamani peli ollut mikään huippuesitys. Hyvä comeback oli itselleni tärkeä. Peliin mahtui kyllä virheitäkin, ja välillä kiekko myös pomppi itselleni. Pääosin olen tyytyväinen, Larmi arvioi.

Larmin edellinen ottelu oli Kerhon kauden erikoisin, 7–3-tappioasemasta 8–7-jatkoaikavoittoon päättynyt peli Raumalla Lukkoa vastaan.

– Täytyy myöntää, että etukäteen vähän jännitti. Nopeasti jännitys kuitenkin katosi, kun peli lähti käyntiin. Mukava oli pelata, maalivahti myhäili.

Nollapelin menettäminen ottelun lopussa ei Larmia juurikaan harmittanut.

– Ainahan se vähän harmittaa, mutta tällä kertaa ei niin paljon kuin joskus aikaisemmin. Vastustaja oli sellainen, että kolme pistettä oli meille kova suoritus. Se oli ehdottomasti isoin homma tänään. HäSa

Katso videoPelaajahaastattelussa osoitteessa www.hameensanomat.fi 700. liigaottelunsa Turussa pelannut HPK-hyökkääjä Eero Somervuori.

Asiasanat

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic