Uutiset

Kerho kipuaa kohti sarjan kärkeä

Lappeenrannan SaiPasta ei ollut HPK:n voittokulun katkaisijaksi jääkiekkoliigassa lauantaina. Kerho otti kotijäällään Ritariareenassa täydet kolme pistettä numeroin 4–0 (1–0, 2–0, 1–0), kun se latoi kiekon SaiPan maaliin neljä kertaa ja piti erinomaisen maalivahtinsa Emil Larmin johdolla oman päänsä puhtaana.

HPK:n ykkösketju Sakari Manninen–Oula Palve–Janne Lahti oli taas ilmiömäisellä pelipäällä. Se teki kotijoukkueen maaleista kolme, kun jokainen kolmikon hyökkääjä saalisti SaiPaa vastaan tehopisteet 1+1.

– Ajattelemme varmaankin pelistä jonkin verran samalla tavalla ja kuitenkin jokainen tekee kentällä kaikkia hommia. Teemme paljon töitä joka ilta, eikä ole ketjussa ole sellaista selkeää roolijakoa, jossa yksi tekee työt ja kaksi laittaa kiekon pussiin, mietti HPK:n ykkössentteriksi alkukauden aikana noussut Palve.

Kerhon hyvät otteet ilahduttivat myös keskushyökkääjää.

– Olemme pelanneet jo pidemmän aikaa hyvin ja nyt jatkoimme sitä. Toisessa erässä olimme vähän vaikeuksissa hetkittäin, mutta muuten veto oli ehjä, Palve iloitsi.

HPK on aikaisemmin kaudella napsinut pisteitä enintään kolmen maalin erolla, joten SaiPaa vastaan voitto tuli kauden ennätysmarginaalilla.

– Hallitsimme peliä selvästi, emmekä antaneet ihan hirveästi vastustajalle paikkoja.

Kerhosta onnistui maalinteossa myös kauden toisen osumansa viimeistellyt Teemu Turunen, joka sai latoa kiekon maaliin Juho Olkinuoran torjuman Otto Paajasen laukauksen jälkeen.

HPK hallitsi ottelua pitkiä aikoja, mutta myös SaiPalla oli paikkansa. Kerhon 19-vuotias maalivahti Emil Larmi on kuitenkin noussut nopealla tahdilla liigan kärkiveskareiden joukkoon. Kaikki HPK:n pelit tällä kaudella pelannut nuorten viime maailmanmestarijoukkueen maalivahti torjuu 92,64 prosentilla ja on päästänyt 60 minuutin peliaikaa kohden 1,78 maalia. Liigamaalivahtien tilastossa Larmi on viidentenä. Kauden toisessa nollapelissään Larmi torjui 27 kertaa.

Kerhon päävalmentaja Antti Pennanen ei ollut tyytyväinen Kerhon toisen erän alkuun, mutta viimeinen puoli tuntia mieltä lämmitti.

– Lähdimme peliin joiltain osin hyvin, mutta sen jälkeen meille tuli vähän huolimattomuutta kiekon kanssa. Se oli tietenkin myös SaiPan hyvyyttä. Pikkaisen liikaa annoimme silti paikkoja ja tulos olisi voinut olla jotain muutakin kuin 1–0. Onneksi Palveen ketju oli kuitenkin alusta asti vahva. Toisen alku oli aneeminen ja olen siihen hyvin pettynyt. Kaksi tyhmää jäähyämme ja niiden tappaminen toivat peliin lisää luonnetta ja tunnetta. Viimeinen 30 minuuttia oli hyvää ja vahvaa pelaamista, Pennanen sanoi.

Päävalmentaja kehui ihan aiheesta joukkueensa ykkösketjua.

– Jokainen on hyvä pelaaja. Oula ja Mane (Manninen) ovat vähän samantyyppisiä, taitavia kiekon kanssa ja hyviä lukemaan peliä. He pystyvät sekä syöttämään että viimeistelemään, kuten tänäänkin nähtiin. Lahden Jaska on huimassa lyönnissä. Hän tuo ketjuun fyysisyyttä ja kamppailupelaamista ja häneltä on tällä hetkellä aika vaikea saada kiekkoa pois, Pennanen arvioi. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa. www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic