Uutiset

Kerho kiri tasoihin naisten välieräsarjassa

Tiukassa voitto oli, mutta tulihan se lopulta sieltä.

HPK:n naisten jääkiekkojoukkue joutui tekemään täyden päivätyön, kun se kaatoi Oulun Kärpät välieräsarjan toisessa ottelussa maalein 3-2 (2-0, 0-1, 1-1). Kerho tasoitti samalla otteluvoitot 1-1:een.

Sarja jatkuu tiistaina Oulussa. Jatkoon pääsyyn tarvitaan kolme voittoa, joten sekin on varmaa, että torstaina kiekko putoaa jäähän Metritiski-areenassa. Tarvittaessa loppuottelija ratkotaan viimeistään lauantaina Oulussa.

Kerhon voittomaaliksi jääneen kolmannen osuman iski päätöserän alussa kolmosketjun mainiosti pelannut laituri Salla Rantanen. Rantanen laukoi kiekon läpiajonsa päätteeksi verkkoon.

-Ketjukaverini Hanna Honkonen törkkäsi vähän apuja. Taistelimme kiekon ja pääsin läpiajoon, Rantanen kertasi maaliaan.

Laituri odottaa Kerhon pelaavan tiistaina samalla tavalla kuin sunnuntaina.

-Tällä tavalla kun pelaamme, niin voitamme. Tavoitteenamme on totta kai panna sarja poikki torstaina kotona, Rantanen sanoi.

Huikea avauserä

HPK oli ensimmäisessä erässä koko ajan ainakin pari potkua vieraitaan edellä. Luistin kulki, ja jokainen ketju sommitteli komeita hyökkäyksiä. Kaksi niistä päätyi maaliin asti, mutta Kerho olisi voinut iskeä kiekon reppuun paljon useamminkin.

Riikka Noronen avasi maalinteon ajassa 11.40. Jutta Stoltenberg ampui ohjattavaksi tarkoitetun laukauksen siniviivalta, ja Noronen laittoi lavan väliin. Kärppien maalissa 32 kertaa torjunut Susanna Airaksinen ei voinut maalille yhtään mitään.

Toisen maalin suti Airaksisen nenän alta Annina Rajahuhta. 2-0-maaliin syötön saivat Noronen ja Salla Raitala.

Kärpät paremmin mukaan

Kärpät pääsi toisen erän alussa ylivoimalla ja Nina Tikkinen kavensi. Samalla Kärpät pääsi paremmin peliin mukaan. Kolmannessa erässä oululaiset tulivat toisen kerran maalin päähän, kun Milla Heikkinen sorkki kiekon maalin kulmalta ohi Maija Hassisen. Tasoihin asti Kärpät ei kuitenkaan päässyt.

-Ensimmäinen erä oli hemmetin hyvä, mutta sitten Kärpät pääsi ylivoimamaalillaan peliin mukaan. Loppu oli tasaista vääntöä. Puolustajamme olivat tänään uudelleen syntyneitä, varsinkin Stoltenbergin Jutta pelasi hyvin. Pikkuhiljaa opitaan, että kentän näkee, kun pitää pään ylhäällä, kehui HPK:n valmentaja Tuomo Nukari.

-Ketään ei voi oikein haukkuakaan. Kaikki pelasivat tasaisen hyvin. Ottelut näyttävät olevan koko ajan maalin pelejä. Koko ajan saa olla tarkkana, Nukari mietti.

Nukari oli tyytyväinen joukkueensa ylivoimapeliin, vaikka maalia ei syntynytkään.

-Kun saamme syötöt vain lapaan, alkaa silläkin tulla tulosta. Alkaa näyttää hyvältä, kun saamme ylivoiman vielä toimimaan. Pöytä on kuitenkin nyt puhdas, eikä mitään ole vielä voitettu, valmentaja muistutti.

Maanantaina Ouluun

HPK matkustaa Ouluun jo maanantaina, sillä ottelu alkaa Raksilassa tiistaina jo 13.30. Nukari odottelee kolmannesta välierästä kahden ensimmäisen kaltaista.

-Eiköhän se ole samanlainen. Meidän pitää satsata taas täysillä siihen, että jokainen vaihto pelataan helkkarin huolellisesti, valmentaja suunnitteli. (HäSa)

Päivän lehti

27.1.2020