Uutiset

Kerho kokeillen kolmanneksi

HPK ylsi kolmanneksi lentopallon naisten Mestaruusliigan Fina Four -turnauksessa. Kerho kukisti virolaisen Viljandi Metallin helposti erin 3–1.

Salon LP Viesti otti Final Fourissa omansa. Liigaa johtava viesti kukisti loppuottelussa LP Kangasalan erin 3–1 (25–20, 21–25, 25–14, 26–24). Salolaisten tehokkain oli Lena Kozyriaska saldolla 21/+9.

Final Fourin arvoa pidetään lähes mitättömänä – pinnoja ei ole jaossa eikä pyttyä parempaa palkintoakaan. Seuroille turnaus tuo kuluja, mutta antaa toisaalta mahdollisuuden erilaisiin kokeiluihin.

HPK:lle kotisalissa pelattu Final Four sopi nyt hyvin. Joukkueen uutta passaria Maja Simanicia saatiin ajettua sisään ja peliaikaa sai myös joukkueen nuorin kaarti.

Simanic on Kerholle hyvä vahvistus, vaikka vielä ajoituksissa oli ymmärrettävästi vähän hakemista.

– Paljon oli jo hyvää Simanicin pelissä. Passari alkoi löytää keskipelaajat. Suimanic on positiivinen tyyppi ja hänestä meille vielä paljon iloa, arvioi HPK:n päävalmentaja Kaj Stenius.

HPK:lta puuttui Marina Skender, joka on hämeenlinnalaisille tietysti äärimmäisen tärkeä pelaaja. Nyt tehot laitahyökkäyksissä olivat lähinnä Martina Konecnan varassa. Ja kun Konecna lähti vaihtoon, lipesi Kerhon peli melkein samalla hetkellä.

– Halusin, että Martina saa huilata, kun Marinakin oli katsomossa. Tarjolla oli vastuuta muille laitureille. Konecnan oltua vaihdossa hyökkäysprosenttimme putosi alle kymmenen.

Keskipelaajat onnistuivat

Parasta Kerhoa olivat sunnuntaina Konecnan syötöt (kahdeksan ässää) ja keskipelaajien Laura Pihlajamäen ja Roosa Laakkosen mainio vire.

Pihlajamäki oli kentän ykkönen, saldo oli huikea 17/+17. Hänen hyökkäysprosenttinsa oli peräti 71.

Laakkonen sai viikonloppuna paljon vastuuta ja otti sen vastaan juuri niin kuin pitää. Steniuksen mukaan 191-senttinen keskipelaaja taistelee avauskuusikon paikasta myös liigamatseissa, joissa on tarjolla tärkeitä pisteitä.

– Tosi mukava turnaus, koska sain pelata paljon – ja peli meni itseltänikin tosi hyvin, Vuokatissa lentopallo-oppinsa ammentanut Laakkonen sanoi.

Laakkonen pelaa ensimmäistä liigakauttaan. Peliaikaa ei ole vielä hirveästi tullut. Laakkosen joulukuu meni sairastellessa.

– Nyt toivon, että saisin enemmän peliaikaa, 18-vuotias tulevaisuuden lupaus tuumi.

Hän on tämän kevään abiturientti lyseon lukiosta. Opiskelun ja lentopallon pelaamisen Laakkonen on saanut sovitettua ilman harmeja.

– Koulu on joustanut tosi hyvin. Ei ole tehnyt tiukkaakaan. Ja tosi hyvin olen Hämeenlinnassa viihtynyt.

Kerhon uusimmat vahvistukset Laakkonen on ottanut vastaan hyvin mielin.

– Majan (passari Simanic) kanssa löysimme rytmin ensimmäisissä harjoituksissa. Meillä on hyvä joukkue ja joukkue on myös hyvähenkinen, Laakkonen vakuutti.

Virolaisin voimin

Viljandi Metallin kausi Suomessa päättyi Final Fouriin. Häävisti ei mennyt. Joukkue oli saran jumbo kahden kierroksen jälkeen. Sarjan loppusuora on pyhitetty suomalaisjoukkueille.

Viljandin joukkueessa ei ole yhtään ulkomaan apua, kaikki pelaajat ovat virolaisia. Jos suomalaiset lähtisivät sitä vastaan pelkästään kotimaisin voimin, pataan tulisi koko lailla varmasti. Eli turha on Viljandin pelaamista väheksyä. Joukkueen valmentajan Peeter Vahtran mukaan virolaiset haluavat olla mukana Mestaruusliigassa myös tulevaisuudessa – entistä kovemmalla joukkueella.

Maarja Kerner oli Viljandin tehokkain. Käsi kävi ajoittain myös Merliin Salbenilla todella terävästi. (HäSa)

Asiasanat

Mainos