Uutiset

Kerho koki kovia Porissa

Lauantain Ilves-voitosta HPK:lle tullut helpotus oli valitettavan hetkellinen. Kerhon kauden alun karu arki palasi Porin vierailulla rajulla tavalla.

Ei ole kahta sanaa siitä, etteikö Ässät olisi ollut tiistaina HPK:ta parempi, mutta kun mustaan 5-1 (1-0, 2-1, 2-0) -tappioon lisätään vielä kolmen hyökkääjän loukkaantuminen ja yksi pahasti haavoittanut tuomarivirhe, alkaa yhden joukkueen sietokyky olla tapissa.

Marek Zagraban, Janne Kolehmainen ja Jaakko Turtiainen joutuivat kukin vuorollaan linkuttamaan liian aikaisin suihkun puolelle. Päävalmentaja Harri Rindellin mukaan kunkin pelaajan vamma vaikutti ikävän kovalta.

-En nyt sen tarkemmin vielä osaa sanoa, mutta mitä lääkärin puheesta ymmärsin, niin jokainen joutuu joissakin kuvissa käymään, Rindell huokaili.


Uskomaton tuomio

Loukkaantumisten lisäksi rouva Fortuna näytteli takamustaan Kerholle muutenkin. Ottelun hilpein tuomio nähtiin toisessa erässä, kun tuomaristo tulkitsi Niko Niemisen lingonneen ässäpelaajan mailan katsomon puolelle.

Se tiesi pelirangaistusta käytöksestä.

Heppoiselta tuntunut tuomio sai ottelun jälkeen lähes naurettavan selvennyksen. Maila oli nimittäin lentänyt katsomoon kotijoukkueen Joel Armian käsistä. Niemisellä ei tuohon ollut osuutta.

-En nähnyt tosiaan mitä tapahtui, mutta sen tiedän, että tuossa vaiheessa peliä (1-0, HPK:lta kaksi hyökkääjää loukkaantunut) ei Niemisen kaltainen kokenut pelaaja sorru tuollaisiin tyhmyyksiin. Joku tässä nyt valehtelee, Rindell väitti, ja oli siis oikeassa.

HPK ei joutunut tuomariston tempauksen takia pelaamaan alivoimalla, mutta kolmen seuraavan minuutin aikana ottelu ratkesi Ässien kahteen osumaan, samalla kun Kerho järjesteli kokoonpanojaan uuteen uskoon.


Mäkelä hyökkääjäksi

Päätöserässä Rindell ratkaisi hyökkääjäpulan siirtämällä Tuukka Mäkelän laitahyökkääjäksi. Kokenut Mäkelä toikin ryhtiä Kerhon hyökkäyspeliin, ja iski maalinkin. Iloiseksi se ei silti puolustajaa saanut.

-Surullista menoa tänäänkin. Jotenkin tuntuu, että joukkueesta uupuu nyt oikeanlainen päättäväisyys, viimeksi Jukka Jalosen aikana hyökkääjän tontilla käväissyt Mäkelä sanoi.

HPK:n ympärillä on paljon puhuttu mahdollisista uusista pelaajista. Mikäli Porissa tulleet loukkaantumiset osoittautuvat vakaviksi, on Kerhon yksinkertaisesti pakko vahvistaa joukkuettaan.

-En osaa yhtään sanoa, tuleeko uusia nimiä. Esillä niitä on ollut ja kontaktejakin on, mutta en tiedä niistä sen enempää. Onhan meillä toisaalta junioreitakin, mutta sielläkin loukkaantumiset vähän vaivaavat, Rindell pyöritteli.

Mäkelän mielestä ei uusia pelaajia tai muita henkilöitä kannata ainakaan odottamaan jäädä.

-Jos tässä nyt jäädään miettimään sitä, että kohta tulee joku erikoisäijä ja pistää homman toimimaan, niin me olemme jouluna ulkona. Tässä pitää ruveta laittamaan osa-alueita nyt pala palalta kuntoon. Kyllä meillä on kaikki eväät haastaa muut joukkueet, kunhan saamme pelin ehjäksi. (HäSa)