Uutiset

Kerho nollasi Lukon

Hämeenlinnan Pallokerhon viimeinen viikko jääkiekkoliigassa ennen maaottelutaukoa sujuu hyvin. Kerho nappasi torstaina viikon toisen voittonsa, tällä kertaa kolmen pisteen, kun Lukko kaatui Ritariareenassa hyvän esityksen jälkeen maalein 5–0 (1–0, 3–0, 1–0).

Kerhossa oli Lukkoa vastaan monta onnistujaa. Maalivahti Juuse Saros oli taas oman itsensä eli erinomainen ja koppasi kauden neljännessä nollapelissään 40 torjuntaa. Craig Schira paranteli asemiaan puolustajien pistepörssissä kahdella syötöllä, ja Jesse Saarinen teki kaksi komeaa maalia. Pitkään kauden avausmaaliaan hakenut Antti Bruun onnistui vihdoin.

Nelosketjun keskushyökkääjä Otto Paajanen (1+0) oli isossa roolissa kahdessa Kerhon ensimmäisessä maalissa: ensimmäisen mies teki itse ja oli toisessa hyvänä maskina.

– Oli kyllä komeat lukemat. En tiedä, ovatko pelitapahtumat ihan noin selvät, mutta meille tämä sopii hyvin.

Maskipeli on tärkeää

Paajasen maalia edelsi hauska tilanne. Mies istui hetken aikaa Filip Riskan päällä, mutta ehti vielä ohjaamaan Saku Salmisen syötön maaliin.

– Meillä oli kulmakamppailu, jossa Riska nappasi mailastani kiinni ja kaaduin hänen päällensä. Istuskelin hetken aikaa pään päällä, nousin ja revin mailan irti. Saku antoikin sitten maalin eteen hyvän syötön, eikä minun tarvinnut kuin laittaa lapa väliin, Paajanen kertasi.

Zach Hamillin osumassa Paajanen piti huolen siitä, ettei Lukon maalivahti Ryan Zapolski nähnyt yhtään mistä kiekko tulee.

– Maalin edessä pitää olla, että niitä tulee. Zach ampui hienosti yläpesään, mutta maskin tekeminen kuuluu maalintekoon.

Lukko oli väkevimmin pelissä mukana toisen erän ensimmäisen puoliskon Hamillin maaliin asti.

– Maali oli varmasti tärkeä, mutta ei sitä tullut juurikaan ajatelleeksi. Peli rullasi eteenpäin, vaikka Lukko painostikin erän tosi hyvin. Ehkä me kuitenkin katkaisimme sillä maalilla vastustajan selkärankaa, keskushyökkääjä mietti.

Kymmenen sakkiin

Saros joutui urakoimaan Kerhon maalissa ihan kunnolla, mutta HPK piti aika usein huolen siitä, että maalivahdilla oli riittävästi aikaa nähdä, mistä kiekko tulee.

– Otti hän kyllä niitä hyviäkin koppeja. Tai olivat ne Juuselle perustorjuntoja, mutta hienoja torjuntoja kuitenkin, Paajanen nauroi.

HPK nousi pitkästä aikaa kymmenen sakkiin, kun Ilves hävisi samaan aikaan oman ottelunsa Espoossa Bluesille. Paajanen muistutti kuitenkin, että peliä pitää vielä parantaa.

– Meidän pitää pelata huolellisemmin sinisen päällä ja puristaa vielä viimeinen peli ennen taukoa hyvällä liikkeellä ja asenteella pois. Kiekon kanssa pitää olla huolellinen. Lauantai vielä jaksetaan ja sitten pääsemme huilaamaan, hän sanoi.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli totta kai tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Aloitimme taas normaaliin tapaan hyvin. Toisen erän ensimmäinen kymppi oli vaikea jakso, mutta toinen maali helpotti. Puolustimme kuitenkin tänään melko hyvin keskustaa pois. Ajoimme vastustajan pääsääntöisesti hyvin sivusektoriin, vaikka toki paikkoja oli myös maalin edessä, Arvonen arvioi.

Lukko joutui pelaamaan ilman kärkihyökkääjiään Aaron Gagnonia ja Ville Vahalahtea. Se näkyi väistämättä raumalaisten pelissä. Joukkueen toinen valmentaja Juha Vuori paljasti, että kaksikko on sivussa jonkin aikaa.

– Jos katsotaan pelaajien pistemääriä, niin kyllä he isoa vastuuta ovat kantaneet. Heidän poissaolonsa asettaa muille vaatimukset, että samaa vastuuta pitää kantaa, Vuori muistutti. (HäSa)

Asiasanat