fbpx
Uutiset

Kerho nousi sillasta voittoon OrPon kotikentällä

Hämeenlinnan Pallokerho oli jo ennen tiistain vierasotteluaan käytännössä varmistanut kakkospaikkansa naisten liigassa, mutta silti kahden pisteen vierasvoitto perivihollista Oriveden Ponnistusta vastaan herätti suuren ilon vieraiden keskuudessa.

-Tästä on hyvä lähteä joululoman viettoon. Suurin osa joukkueesta lähtee keskiviikkona kuka minnekin, ulkomaalaiset kotimaihinsa joulun viettoon, sanoi kainalosauvojen kanssa ottelua jännittänyt passari Noora Lainesalo.

Myös Marina Skender oli toisen peräkkäisen ottelun sivussa. Yli 20 pisteen keskiarvolla aiemmat pelatut ottelunsa tehoillut Skender palannee ensi vuonna kokoonpanoon.

-En halua kertoa mitään tarkempaa vamman laadusta. Skender palaa tammikuussa kokoonpanoon emmekä missään tapauksessa ole hankkimassa tilalle ketään uutta ulkomaalaista, sanoi HPK:n valmentaja Dirk Sauermann.

Sauermann itse lähtee vasta perjantaina joulun viettoon Saksaan. HPK:hon ei ole tulossa vahvistuksiakaan, vaikka Nette Tuomisen kausi on ohi olkapääleikkauksen takia ja Lainesalonkin paluun ajankohta on epävarma.

-Ei minulle tule mieleen suomalaista pelaajaa, joka olisi vahvistus meille. Tuleeko teille, Sauermann kuittasi kysymyksen.

Kujundzic tulitti hyvin

Ivana Kujundzic oli HPK:n tehokkain 22 pisteellään tiistaina. OrPon Erika Mattos sai puolestaan kasaan 24 pistettä. Kujundzic oli kuudella pisteellä myös päätöserän tehokkain, ja samaan pääsi Mattoskin.

Toisena yleispelaajana Kujundzicin kanssa pelanneen Karoliina Kyllösen syöttövirheen jälkeen OrPo johti päätöserää 13-10.

Kujundzic kavensi seuraavassa pallossa, sitten asteli Laura Pihlajamäki syöttämään ja syöttikin neljä kertaa peräkkäin. Yksi oli ässä, yhden OrPon hyökkäyksen torjui Lauren DeGirolamo ja kahdesti Kujundzic iski jatkopallon nelospaikalta pallon kenttään.

Sauermann yllätti päätöserän alussa antamalla passari Noora Venhon pelata koko erän.

-Nooralla oli todella hyvä taisteluilme päällä koko illan, niin oli myös muilla pelaajilla. Kyllönen paikkasi lopulta hyvin Skenderin tontin, Sauermann sanoi.

Lainesalon mielestä HPK voitti paremman peli-ilmeen ansiosta.

– Välillä oli ailahtelevaa kuten usein naisten pelissä. Mutta kukaan ei luovuttanut ja peli-ilme pysyi iloisena. Kyllä tämä oli hyvä päätös tälle vuodelle, vaikka penkillä saikin aivan hirveästi jännittää, Lainesalo sanoi.

Alatalo apeana

OrPon valmentajalla Tuomas Alatalolla riitti harmiteltavaa ottelun jälkeen. Viikko sitten joukkue johti lisäerää Rijekaa vastaan 14-12, mutta hävisi 18-20. Nyt OrPo johti päätöserää 13-10 noustuaan hyvin 3-6-tappioasemasta.

-Oli alla hyviä pelejä, silti ei onnistuttu tänään. Ei taaskaan pää kestänyt loppuun saakka, Alatalo sanoi.

Kokonaisuutena ottelussa näkyi tietty panoksettomuus. Molemmat joukkueet tekivät paljon hyökkäysvirheitä ja kenttäpuolustus nukkui liian usein molemmilla puolilla.

OrPon hyökkäystehojen prosentti oli sen huonoimmassa erässä 16, HPK:lla 19. Luvut kertovat paljon. (HäSa)

Juha Aaltonen

Menot