Uutiset

Kerho nousi taas takaa voittoon

HPK on onnistunut tällä kaudella nousemaan voittoon jääkiekkoliigassa, vaikka vastustaja on ollut jo useammankin maalin karkuteillä. Tapaninpäivänä Kerho päästi Tampereen Ilveksen kahden maalin etumatkalle, mutta tuuletti lopulta 3–2 (0–0, 1–2, 1–0, 1–0) -voittoa jatkoajalle venyneessä kamppailussa.

Voittomaalin Kerholle laukoi puolustaja Mathias Porseland, kun jatkoaikaa oli jäljellä enää 15 sekuntia. Voittomaalia olivat juonimassa myös Sakari Manninen ja Otto Paajanen.

HPK aloitti ottelun hyvin ja hallitsi avauserää selvästi. Ilveksen hyvin torjunut maalivahti Hannu Toivonen piti kuitenkin maalinsa puhtaana. Monta hyvää maalipaikkaa Kerho tosin muni omiin nimiinsäkin.

Kerhon kohtaloksi meinasi koitua kaksi toisen erän puolivälissä hankittua jäähyä. Ilveksen hyökkääjä Jerry D´Amigo iski reilun minuutin aikana kaksi maalia, mutta se ei Kerhon kyytiä lannistanut. Puolustaja Oskari Manninen pääsi tuulettamaan tärkeää 1–2-kavennusosumaa toisen erän lopussa. Mannisen kauden neljännen maalin syöttivät Eero Somervuori ja Otto Paajanen.

Kerhon vahva meno jatkui myös kolmannen erän alussa. Philippe Cornet laukoi ylivoimalla Kerhon tasoihin. Osuman syöttivät Porseland ja kuukauden sairauslomalta kaukaloon palannut Oula Palve.

Kerhon ensimmäisen maalin tehnyt Oskari Manninen huokaili tyytyväisenä pelin jälkeen. Pakki muistutti, että pisteitä kairataan tasaisessa Liigassa monella eri tavalla.

– Kokonaisuutenahan se oli meiltä taas ihan hyvä esitys. Otimme pari tyhmää jäähyä, mutta vaikeat hetket pystyimme kuitenkin taas kääntämään voitoksi. Meille on tärkeää luottaa omaan tekemisemme, sillä se on tällä kaudella tuottanut monta kertaa tulosta. Pitää painaa vaan loppuun saakka, Manninen pohti.

Manniselle pieni joululoma osui hyvään saumaan.

– Pelini oli ennen joulua aika rikkonaista. Olin vähän kipeänäkin, mutta neljän päivän palauttelu teki ihan hyvää. Uskon, että tästä se peli lähtee taas sujumaan, hymyili Manninen.

HPK:n maalissa pelannut Antti Karjalainen onnistui hyvin Ilveksen kaadossa. Torjuntoja miehellä oli vain 18, mutta sekaan sopi muutama todella tärkeä pelastus. Kummallekaan Ilveksen maalille Karjalainen ei voinut mitään, sillä ne tehtiin ohjaamalla.

Ilveksen maalivahdilla Hannu Toivosella riitti puolestaan enemmän hommia. HPK:n kasvatti kokosi 28 torjuntaa.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen kahteen pisteeseen.

– Tämä oli vauhdikasta ja hyvää jääkiekkoa. Isossa kuvassa olen ihan tyytyväinen otteluun. Keskivaiheilla meille osui huono jakso, ja vaarallinen ylivoimajoukkue rankaisi meitä heti. Hyvä hyökkäyspelimme tuotti kuitenkin tulosta, Pennanen summasi.

HPK pelaa ennen vuodenvaihdetta vielä kaksi ottelua. Keskiviikkona joukkue kohtaa Turussa TPS:n ja perjantaina Helsingissä HIFK:n. HäSa

Katso videoHPK:n Mathias Porselandin haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic