Uutiset

Kerho nöyrtyi Ässille

Kuusi maalia omiin.

Puolustuspelaamiseen jäi paljon parannettavaa, kun jääkiekon SM-liigaan valmistautuva HPK kärsi 6–3-tappion Rinkelinmäellä Porin Ässille. Lukuisat oman pään virheet myönsi myös HPK:n päävalmentaja Kai Rautio.

– Me loimme tänään paljon maalipaikkoja. Yllätyksenä tuli se kolikon toinen puoli. Puolustuspelin virheet ja etenkin niiden suuri määrä yllättivät minut.

Ässät pääsi huseeraamaan Frans Tuohimaan maalilla etenkin toisen erän loppupuolella mielin määrin.

– Kuusi maalia omiin laittaa tietenkin ajattelemaan. Meillä loppui puolustamisessa henkinen bensa pelin aikana. Emme jaksaneet ihan tehdä töitä niin kuin kuuluisi, harmitteli Rautio.

HPK pelasi siistin ottelun eikä kuluttanut jäähypenkkiä kuin kerran. Rautio oli tähän jopa hieman pettynyt.

– Alivoimaa olemme harjoitelleet paljon. Tänään emme joutuneet vajaalle kuin kerran eikä sitäkään ehtinyt kulua paljon, kun verkko soi.

Maali mieheen

Jos puolustuspelaaminen tökki kotijoukkueella, samaa ei voi sanoa sen hyökkäyspelaamisesta.

– Kaiken kaikkiaan pelistä jäi hyvä kuva. Se ei ollut huono ilta minun mielestäni. Peli oli sitä mitä haluttiin. Tulos oli tietenkin huono. Onneksi emme menettäneet kuitenkaan yhtään sarjapistettä, veisteli Rautio.

– Me loimme todella paljon maalintekopaikkoja. Hyökkäyspeliin olen tyytyväinen, summasi Rautio.

Kerhon tehot kasaantuivat ykkösketjulle, jonka jokainen jäsen merkkautti maalin tehosarakkeeseensa.

Tuomas Santavuori teki ottelun avausmaalin onnekkaasti. Ässien maalivahti hörppäsi Santavuoren vippauksen räpyläpuolelta verkon perukoille.

– Tsäkää. Tarkoitus oli vaan heittää kiekko maalille, totesi Santavuori.

Tuomas Vänttisen viimeistelemässä 3–2-maalissa oli sitten taitoa mukana vaikka muille jakaa.

– Kokeilin syöttää maalin takaa Vänttiselle etutolpalle. Se tippui siihen hyvin. Se oli hyvä syöttö ja tärkeä maali siihen paikkaan, kertasi Santavuori HPK:n viimeiseksi jäänyttä osumaa.

Kun vielä Aleksi Laakso vapautti ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla Joonas Vihkon maalintekoon, oli ykkösketjun tripla täynnä.

– Kun jokainen meistä teki maalin eikä omiin mennyt kuin tyhjiin tehty viimeinen, voidaan sanoa, että meidän ketjumme onnistui, kertasi Santavuori ketjunsa esitystä.

HPK pelasi illan ottelun ilman kapteeniaan Ville Viitaluomaa. Hän oli syrjässä Raution mukaan varotoimenpiteenä.

– Tässä vaihdellaan vielä kenttiä aika paljon. Niillä pelataan, mitä käsketään ja yritetään tehdä parhaamme, Santavuori totesi ketjumuutoksista.

Järveläinen paikoilla

Viitaluoman poisjäänti avasi Ville Järveläiselle näyttöpaikan. Hän pelasikin hyvän pelin ollen jatkuvasti Ässä-puolustuksen harmina.

– Järveläinen loi hyvin peliä. Onnistujia omalla sarallaan olivat myös Juha Koivisto, Borna Rendulic, Jesse Saarinen ja tietenkin Robert Leino. Kyllä meidän hyökkääjämme loivat tänään hyvin paikkoja, kehui Rautio omiaan.

HPK jatkaa harjoitusotteluidensa sarjaa perjantaina Lahdessa.

– Aamulla katsotaan tämän pelin nauha ja korjataan, mitä sieltä näkyy. Huomenna isketään taas Pelicansin vieraana, lopetti Rautio. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020